- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Процурели документи Пентагона можда намерна дезинформација против Русије

© Sputnik / Алексей МайшевПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
Пратите нас
Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков изјавио је да је цурење поверљивих докумената Пентагона, при чему је велики део материјала о Украјини, можда намерна дезинформација с циљем да се Русија доведе у заблуду.

„Немамо став, вероватно је некоме интересантно да погледа те документе, ако су то уопште документи, а можда је реч о фејку, намерној дезинформацији. С обзиром на то да су САД страна у сукобу и воде хибридни рат против нас могућ је тај приступ да се противник, тј. Русија, доведе у заблуду. Ништа не тврдим, просто допуштам могућност да су потпуно замисливи разни сценарији “, рекао је Рјабков.

Подсетимо, медији су писали да Пентагон истражује цурење на друштвеним мрежама материјала који описују стање украјинских трупа и планове САД и НАТО-а да их ојачају.
Лист „Њујорк тајмс“ је приметио да документи, датирани почетком марта, наводно круже „руским провладиним каналима на Телеграму“.
Потом је објављено о новим цурењима докумената. Како је навео лист, на интернет је могло доспети више од сто докумената, а штета од инцидента се процењује као значајна.
Истовремено, агенција Ројтерс је, позивајући се на америчке званичнике, навела да не искључује могућност да су тајни материјали који се односе на украјинске снаге могли бити фалсификовани.
Припадник украјинских специјалних снага у Доњецкој области - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
Специјална операција у Украјини
Медији: Процурило – специјалци НАТО-а распоређени у Украјини, већином Британци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала