- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Силовито да не може више – Ђоковићев ривал демонстрирао моћ!

© AP Photo / Michel EulerЛоренцо Мусети
Лоренцо Мусети - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
Пратите нас
Лоренцо Мусети, италијански тенисер, биће противник Новака Ђоковића у трећем колу Монте Карла пошто је савладао свог земљака Луку Нардија са импресивних 6:0, 6:0 за само 52 минута!
Мусети је у Монте Карлу забележио три сета без изгубљеног гема пошто је претходно савладао Миомира Кецмановића.
Када је почео меч против српског тенисера у првом колу деловало је да Мусети заиста није толико тежак плен, али не само да је преварио Кецмановића већ је још већу силу демонстрирао против Нардија.
Лоренцу је било потребно само 52 минута да у оба сета направи по три брејка и то искористећи у сваком сервис гему ривала прву шансу, осим у петом гему првог сета када је повео на другу брејк лопту.
У другом сету Италијан је имао невероватних сто одсто добијених поена на први сервис што је заиста права реткост поготово када је реч о великим турнирима као што је Монте Карло.
Новак води 3:0 у победама над Мусетијем, а посебно је свима у сећању дуел са Ролан Гароса 2021. године, када је Италијан водио 2:0 у сетовима, а онда је Ђоковић поравнао на 2:2, а Мусети предао на 4:0 у одлучујућем сету.
После тог меча посебно је остала у сећању његова изјава да Новаку није предао због повреде, већ због тога што његов тенис више није био добар ни за публику.
„Не, не, не, нисам предао због повреде. Било је мало грчева и мало болова у доњим леђима, али ја више нисам могао да освојим ни поен, није било добро ни за публику и зато сам одлучио да предам. Нисам имао шансу, мислио сам да је то најбоље решење“, рекао је тада Италијан.
Не воли очигледно Мусети да губи са нулом, док он са друге стране воли нулу да поклања ривалима, али јасно је да је то немогуће да му се деси против најбољег тенисера света.
„Свима је потребно неко време за прилагођавање на нову подлогу, али он је ипак светски број 1. Почео је годину прилично добро, освојио Аустралијан опен, добио много мечева. И даље је то Новак, иако није играо месец дана“, рекао је Мусети пред меч са Новаковм.
Италијански тенисер свестан је да мора и ментално, а не само физички да буде на висини задатка.
„Морам да будем спреман да победим броја 1, не човека којем треба припрема за шљаку. Морам да изађем на терен са правим менталним склопом за тако нешто“ рекао Мусети.
Колико год да је одиграо два перфектна меча, мора се узети у обзир да је најпре Кецмановић био јако уморан, док Нарди није одиграо на добром нивоу. Такође, Мусети од почетка године ниједном није успео да прође друго коло, па је тешко веровати да толики скок може да направи тек тако и одједном и то против Новака.
Изазов није лак, али биће то још један добар меч за српског аса у коме ће моћи да подигне свој ниво игре.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала