- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о процурелим документима Пентагона: Приближавају се избори у Америци...

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
Пратите нас
Цурење тајних докумената Пентагона вероватно је повезано са чињеницом да се приближавају председнички избори у САД 2024. године и у том период може се много тога очекивати, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Тјутчев има дивну песму, једну од најпознатијих: ‘Има ујесен једно кратко, али дивно време’. У америчком политичком животу постоји не тако кратко али очигледно чудесно време. Оно се зове предизборни период. Чудити се нечему тада је могуће безгранично. Такве ствари ће се тада догађати, такве ствари се догађале раније… Чега све није било“, рекла је она за радио Спутњик.
Како је додала, у Америци је почело то време и биће доста тога чудног, али не у позитивном смислу те речи. Биће мистификација и крајње необичних и необјашњивих ствари.
Подсетимо, медији су писали да Пентагон истражује цурење на друштвеним мрежама материјала који описују стање украјинских трупа и планове САД и НАТО-а да их ојачају.
Лист „Њујорк тајмс“ је приметио да документи, датирани почетком марта, наводно круже „руским провладиним каналима на Телеграму“.
Потом је објављено о новим цурењима докумената. Како је навео лист, на интернет је могло доспети више од сто докумената, а штета од инцидента се процењује као значајна.
Истовремено, агенција Ројтерс је, позивајући се на америчке званичнике, навела да не искључује могућност да су тајни материјали који се односе на украјинске снаге могли бити фалсификовани.
Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
СВЕТ
Процурили тајни документи Пентагона: Шта знамо до сада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала