- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Банкрот гиганта у свету брзе хране: „Бургер Кинг“ затвара 118 ресторана

CC0 / Pixabay / Бургер кинг
Бургер кинг - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
Пратите нас
Франшиза „Бургер Кинга“ са 118 ресторана банкротирала је након што је нагомилала дугове од 14 милиона долара што је довело до затварања у шест савезних америчких држава.
Како пишу светски медији, франшиза познатог ланца са више од 100 локација на националном нивоу затвориће филијале у шест држава које су наводно нагомилале 14 милиона долара дуга.
„Meridian Restaurants Unlimited“ је у марту поднео захтев за банкрот, борећи се са растућим трошковима хране и слабом продајом. Судски поднесци су раније открили да компанија затвара 27 продавница у Минесоти, Јути, Монтани, Канзасу, Небраски и Северној Дакоти.
Носилац франшизе је рекао да је „могуће, ако не и вероватно“ да ће бити приморани да затворе више продавница док су у току преговори о закупу и оперативним побољшањима.
„Бургер Кинг“ је морао да затвори продавнице широм САД јер се власници боре да преговарају о закупу, а профит пада како трошкови хране и плата расту. „Меридиан“ је раније тражио одобрење за затварање 23 ресторана крајем марта, пре него што је предложио још четири за затварање у априлу.
Компанија, коју је основао Давид Харпер пре 21 годину, такође се суочила са повећањем плата за особље и растућим трошковима хране, који се на крају преливају на купца. Харпер је, иначе, радио на бројним вишим позицијама у компанијама за пице пре него што је започео сопствени подухват, пренео је „Блиц бизнис“.
„Бургер Кинг“ наводно доноси 1,4 милиона долара продаје по локацији у просеку, објавио је „Сан“. Али неки „Меридијанови“ ресторани годинама су губили новац, показали су судски списи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала