- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Каква победа Руса – Медведеву велика битка против Зверева

© AP Photo / Mark J. TerrillДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
Пратите нас
Данил Медведев и Александар Зверев водили су велику битку у осмини финала мастерс турнира у Монте Карлу, а на крају је као бољи изашао Медведев резултатом 2:1 - 3:6, 7:5, 7:6!
Медведев је у тај-брејку трећег сета повео са 5:2, потом је допустио да Зверев преокрене и дође до меч-лопте, па до још једне, а онда је и сам стигао у позицију да добије дуел. Што је и урадио са 9:7 у тај-брејку.
Медведев ће у четвртфиналу играти против Холгера Рунеа. Потпуно заслужено је прошао даље и то тако што је спасио меч-лопте.
Медведев је ушао у меч као фаворит због форме у којој се налази у односу на Зверева, али је Немац боље одиграо први сет.
Релативно лако је стигао до 6:3 и повео са 1:0 у сетовима, а онда и у другом сету држао све под контролом у добром делу меча.
Зверев је дошао до брејка, повео са 5:4, чак је и сервирао за победу, али је Медведев сјајно извукао брејк и потом са још једним брејком увео меч у трећи сет.
Могао је Медведев и раније да реши дуел, али за њега је најважније да је добио и да ће са овом победом подићи самопоуздање до неба.
Јасно је и да је ривалитет између ова два тенисера велики, било је ту свакаквих потеза током меча, а на крају више расположења може да има Рус.
Можемо само да кажемо да је штета што је овај дуел испратило најмање људи, јер је квалитет био највећи када се гледа досадашњи ток турнира.
Уживаћемо и убудуће у сударима ове двојице, у то нема сумње. Ривалитет је јасан.
Додајмо да је данас Рубљов надиграо Хачанова са 2:0 (7:6, 6:2), да је Циципас био бољи од Џерија са 6:3, 6:4, као и да је Фриц надиграо Лехичку са 2:1 у сетовима.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СПОРТ
Новак после велике драме доживео помрачење у Кнежевини – Италијан срушио најбољег на свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала