- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић и Денвер не знају ривала, али знају кад крећу по прстен – чека се „српски једнорог“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
Пратите нас
Денвер Нагетси предвођени Николом Јокићем су први пут у историји успели да изборе пласман у плеј-оф са првог места Западне конференције. Имали су дужи одмор и сада чекају ривала, а оно што је познато јесте да ће то бити Минесота или Оклахома у чијим редовима је „српски једнорог“ Алексеј Покушевски.
У међувремену Денвер је објавио сатнице својих мечева у походу на НБА прстен, јер је јасно да су апетити екипе која у свом табору има двоструког узастопног МВП-ја порасли.
Нагетси ће први пут на паркет 16. априла од 20.30 по америчком времену, док је то четири сата иза поноћи по средњеевропском времену.
Три дана касније уследиће још један меч који ће Денвер одиграти у Колораду пред својим навијачима, а онда се серија наставља два дана касније и Јокић и Денвер ће гостовати Оклахоми или Минесоти који ће у ноћи између петка и суботе у међусобном дуелу плеј-ина одлучити ко ће бити осми на Западу и играти против Нагетса.
Оклахома је успела да приреди својеврсну сензацију победивши Њу Орлеанс резултатом 123:118 у мечу с драматичном завршницом. „Грмљавину“ је до битне победе предводио Глиџес-Александер који је постигао 32 поена, пет скокова и три асистенције, блистао је и Аустралијанац Гиди који је имао 31 поен уз десет асистенција и девет ухваћених лопти.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СПОРТ
Атомски тенис у Кнежевини: Руски дерби, па Ноле излази да „шљака“ против захукталог Италијана
Српског интернационалца Алексеја Покушевског није било у протоколу јер је дуго био ван строја због прелома ноге, па је почео да хвата ритам у Развојној лиги. Ипак, за сада није познато колико дуго ће „српски једнорог“ играти за Оклахома Сити Блу екипу у Г лиги и да ли ће бити прекомандован у први тим Тандера у случају да се изборе за двобој са Денвером на старту плеј-офа.
НБА резултати
Торонто - Чикаго 105:109
Њу Орлеанс - Оклахома 118:123
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
СПОРТ
Аргумената нема, али – сада је јасно зашто Америка минира Јокића
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
СПОРТ
Богдан и Атланта се осветили Мајамију и изабрали ривала у плеј-офу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала