- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мандић: Држава опет објавила рат ДФ-у

© AFP 2023 / SAVO PRELEVICЛидер опозиционог Демократског фронта Андрија Мандић
Лидер опозиционог Демократског фронта Андрија Мандић - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
Пратите нас
Коментаришући данашње хапшење предсједника Општине Будва Мила Божовића, један од лидера ДФ-а Андрија Мандић казао је вечерас да има осјећај да је држава поново објавила рат ДФ-у. Мандић каже да хапшење Божовића није случајно и да имамо јасну ситуацију.
„Они који су владали прије августа 2020, су у потпуности поштеђени, а акције СДТ су усмјерене против људи који припадају новој већини. Ја не мислим да је то случајно“, саопштио је Мандић на РТЦГ.
Није, каже, случајна ни кампања да су ДФ и ДПС двије стране исте медаље. Поручује и да постоји несагласје између онога што он зна о Милу Божовићу и онога што му се ставља на терет.
Каже и да није случајно данас ухапшен Мило Божовић, уочи сједнице Одбора за безбједност.
„И умјесто да се ухапсе Мило Ђукановић, Зоран Лазовић, људи који су 30 година владали Црном Гором овдје се креће у акцију против људи који су недавно дошли на власт“, казао је Мандић.
Саопштио је и да је породица Божовић једна од најбогатијих у Будви.
„Мени то објашњење да је он имао потребе да се упушта у криминалне радње да би стекао додатни новац не дјелује реално. Више вјерујем Милу Божовићу“, навео је Мандић.
Каже и да са контаминираним правосуђем не може да се очекује напредак. Све види и као дио кампање са циљем да се уништи ДФ.
„Зато сам видио ту невидљиву руку и не могу да то оћутим. Имам осјећај да је поново од стране државе ДФ-у објављен рат, да неко жели са нама да се обрачуна, а посебно у оним општинама гдје смо јаки, ако што је Будва. Тај напад на ДФ није случајан“, саопштио је Мандић.
„Нама се опет намеће рад од стране државних органа Црне Горе и ми смо спремни као и увијек да се бранимо“, закључио је Мандић и поручио је да више вјерује Милу Божовићу, него тужилаштву.
„Ако Божовић негира ово што му се ставља на терет ДФ стоји уз њега, ако призна ја ћу се извинити тужилашту“, казао је Мандић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала