- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Францускиња кобна по Новака: У Кнежевини га покрала и пре две године – срамота се наставља

© AFP 2023 / VALERY HACHEНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
Пратите нас
Током другог сета у мечу Новака Ђоковића и Лоренца Мусетија, српски тенисер желео је да укаже судији Орели Торт да је лоптица коју је послао Италијан завршила у ауту. Францускиња је упорно тврдила да није аут, да би снимак јасно показао да је српски ас покраден и то од судије коју заиста не памти по добром.
Када меч Новака Ђоковића суди Орели Торт постало је готово немогуће да не буде проблема. Српски ас запамтио је Францускињу после дисквалификације на УС Опену, а потом је Торт покрала Новака у Монте Карлу пре две године.
Иако је прошло доста времена, очигледно однос Торт и првог тенисра света и даље није најбољи, бар када је реч о Францускињи која је поново на тунриру у Кнежевини направила неправедан гест према српском асу.
Играо се осми гем у другом сету на сервис Мусетија, а може се рећи да су то били и преломни тренуци јер је српски ас имао предност од 4:3 и нови брејк донео би му већу предност после које би можда успео да преломи и освоји сет.
Мусети је ударио лоптицу која је отишла у аут, међутим Орели Торт сишла је са судијске столице и покушавала да објасни српском асу да је ударац завршио у терену. Док је нервозни Новак питао где је траг, Торт је наставила са својом тврдњом, а публика је почела гласно да звиђи Србину.
Одлука је остала таква да је Мусетија лоптица у терену, а телевизијски гледаоци могли су јасно да виде снимак на ком се види да је лоптица била у ауту, односно да је Новак Ђоковић покраден у осмини финала Монте Карла.
На истом месту је 2021. године Новак је играо против Дена Еванса,а током првог сета при резултату 4:3 Британац је лоптицу послао у аут. Торт је тада тврдила да је Евансова лоптица у терену да би се на том мечу догодила још једна спорна ситуација.
Током другог сета Новак је имао брејк лопту, а Еванс је послао лоптицу у аут. Новак је тврдио да је аут, а Францускиња поново да је лопта у терену, иако поново није била. Тада је Новак изгубио меч.
Ипак, оно по чему Новак вероватно највише памти Торт јесте ситуација са УС Опена 2020. године када је српски тенисер дисквалификован са меча против Пабла Карења Бусте јер је лоптицом случајно погодио помоћног судију. Торт је после консултације са директором турнира одлучила да Новак мора да се удаљи са турнира.
Оно што је специфично за Торт је да није миљеница тениских великана јер се поред Новака често расправљала и са Сереном Вилијамс и Рафаелом Надалом.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СПОРТ
Новак после велике драме доживео помрачење у Кнежевини – Италијан срушио најбољег на свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала