- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рели возач погинуо у Хрватској

© AFP 2023 / JONATHAN NACKSTRANDКрег Брин
Крег Брин - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
Пратите нас
Ирски рели возач и члан екипе Хјундаи, Крег Брин (33), погинуо је на тестирању у Хрватској, на деоници између Старог Голубовца и Лобора.
Кобна несрећа догодила се у 12:40 часова, возило којим је управљао Брин слетело је са коловоза и ударио у стуб левим предњим крајем, а његов сувозач није озбиљније повређен.
Крег Брин је ирски рели возач, рођен 1990. године у Вотерфорду. Син Реја Брина, првака Ирске у релију, каријеру је започео у картингу, а од 2009. године се посветио релију, када је и одвезао неколико трка у светском ВРЦ шампионату.
Две године касније прошао је и ВРЦ академију, постао члан Фордовог тима, са којим је освојио и титулу у Фијести Р2, након победа у Немачкој и Британији. Наредне сезоне освојио је титулу у Фијести С2000, након четири победе у категорији.
Све је задивио 2012. године, освајањем шестог места у укупном пласману релија у Шпанији, да би после 2016. године и преласка Ситроен, почели његови сјајни резултати. Први подијум уписао у Финској, када је заузео треће место.
Од преласка у Хјундаји, 2019. године, стално је био човек за највиши пласман, али занимљиво да никада није победио у ВРЦ категорији, освојивши шест других и још два трећа места. Био је другопласирани и ове године у Шведској.
Нажалост, Бринова погибија је најгора могућа увертира пред овогодишње издање ВРЦ Хрватска рели 2023, које ће се одржати од 20. до 23. априла у четири жупаније северозападне Хрватске.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала