- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

У Напуљу може – у Аргентини је забрањено

© AFP 2023 / Alessandro Garofalo Хвича Кварацхелија
 Хвича Кварацхелија - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Прва беба која је добила име по фудбалеру Хвичи Кварацхелији рођена је у Напуљу, у породици тврдокорних навијача овог клуба, јављају италијански медији.
Репрезентативац Грузије брзо је постао идол навијача са 14 голова и 16 асистенција на 31 утакмици у свим такмичењима, предводећи овај клуб ка трећој титули шампиона Италије у историји која је извесна.
Према наводима италијанског дневника „Коријере дело Спорт“, прва беба која је добила име по 22-годишњем офанзивном везисти родила се у Напуљу прошле недеље. Име јој је Данијеле Хвича, а родитељи су навијачи Наполија, Армандо и Клара.
Иначе, и отац бебе је добио име по највећој легенди Наполија Дијегу Арманду Марадони, у чијој је ери овај клуб освојио једине две титуле шампиона у Серији А, у историји клуба.
Занимљиво је рецимо да су овакве ствари забрањене у Аргентини. Званичник из Росарија, одакле је Лионел Меси, је својевремено упозорио да је новорођенчад забрањено назвати по овом играчу, упркос чињеници да је мушкарац са југа земље добио дозволу за тако нешто.
Извесни Хектор Варела је натерао матични регистар Рио Негра да прихвати име „Меси” за његову бебу док је дете било старо две недеље. Мушкарац је затражио посебно одобрење агенције, не знајући да ће његов син бити прва особа у Аргентини која ће носити то име.
Власти су хтеле, упркос преседану, да се осигурају ако би други родитељи кренули стопама Вареле, па је директор цивилног регистра провинције Санта Фе Гонзало Карило рекао да је коришћење презимена као имена „забрањено законом” јер може да изазове забуну.
Владине процене показују да је након Светског првенства 2014. године у Бразилу, двоје од десетеро рођене деце добило једно од имена играча репрезентације Аргентине и да их предводе Лионел или Леонел, Анхел, Гонзало, Серхио и Хавијер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала