- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бивши бугарски председник: Запад је љут на Русију, а Европа би са њом могла много да постигне

© AP Photo / Valentina PetrovaБугарска застава
Бугарска застава - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Бугарска не треба да испоручује оружје Украјини ни да шаље своје војнике на фронт против Русије, сматра бивши бугарски председник Георги Пирванов.
Пирванов је истакао да за време његовог мандата (2002-2012) Сједињене Државе нису вршиле „оштар доследан притисак“ на Балкан и, посебно, Бугарску. Истовремено, он је признао да се стиче утисак да је Софија тренутно под контролом САД.
Упитан да прокоментарише вечну жељу западне цивилизације да крене на Исток и казни Русе, Пирванов је казао да је то необјашњиво.

„Што се тиче САД, оне су далеко, можда нису довољно информисане. Шалим се, наравно. Али, што се тиче Европљана, нарочито Немаца, Француза који су већ ишли са оружјем у рукама на Москву и који су морали да се врате...“, одговорио је Пирванов.

Карбовски је подвукао да је изненађен понашањем Пољске и Румуније. Пирванов сматра да је необјашњиво и то да је украјински сукоб и даље траје јер, према његовим речима, што се пре заврши, пре ће почети неки мировни преговори.
Новинар је затим приметио да у томе постоји и одређена доза мистичности да у Европи сваких сто година неко крене на Исток.
„Не могу да објасним ни да схватим зашто су толико љути на Русију? Русија сама по себи није тако велика претња“, наглашава некадашњи бугарски председник.
Пирванов је претходно изјавио да Софија треба категорички да иступа не само против америчке политике, већ и против политике Брисела такође.
Бугарска застава, Софија - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
РЕГИОН
Бугарски економиста о циљу руско-украјинског конфликта: Америка мора да се храни нечим
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала