- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај за индиспонираног Руса – млади Данац послао Медведева кући

© AP Photo / Daniel ColeДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
После Стефаноса Циципаса, још један фаворит, Данил Медведев, иде кући. Руски тенисер је елиминисан у четвртфиналу Мастерса у Монте Карлу од стране Данца Холгера Рунеа у два сета - 6:3, 6:4.
У потпуности је млади Данац искористио умор руског тенисера. Медведев је у четвртак готово до поноћи водио борбу са Зверевим у осмини финала, што се осетило у игри. Није успео Рус да направи још један преокрет после почетног заостатка.
Руне је надиграо Медведева у првом сету, а у четвртом гему направио и круцијални брејк после кога је стигао до 4:1, затим и до вођства у сетовима (6:3).
Наравно, Рус је био бесан због неких лоших удараца, па је опет „лудовао“, а у последњем гему првог сета је поново закуцао лоптицу у зид и није добио опомену. Чак је претио и да више неће да игра, пошао ка својој столици, али се потом вратио на терен.
У другом сету, Данил и Холгер су разменили по брејк у трећем и четвртом гему, а кључан детаљ десио се у деветом гему када је Данац направио још један брејк за 5:4 и потом на свој сервис стигао до победе после једног сата и 18 минута игре.
Сјајни Данац je тако окончао феноменалну серију Медведева који је играо финале на последњих пет турнира, од којих је славио на четири.
Рус је овог петка исувише грешио и био евидентно индиспониран, што не чуди јер је познато да не воли да игра тенис на шљаки. Заситио се можда свега, па ће Русија у завршници Мастерса у Монте Карлу имати само једног представника Андреја Рубљова.
Ривал Холгеру Рунеу у полуфиналу Монте Карла биће бољи из дуела Италијана, Јаника Синера и Лоренца Мусетија.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СПОРТ
Рубљов преко Немца ушао у историју тениса, испао и шампион Монте Карла
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала