- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Клупко се одмотало – осветљен пут ка трофеју Евролиге

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Завршен је лигашки део Евролиге и сада је познато како ће изгледати борба у плеј-офу: Партизан ће играти против Реал Мадрида, Олимпијакос против Фенербахчеа, Барселона ће ићи на Жалгирис, а Монако на Макаби.
Осим парова Топ 8 фазе, познати су и потенцијални двобоји на завршном турниру. Наиме, победници дуела Олимпијакос - Фенербахче и Монако - Макаби Тел Авив биће први пар, док ће други бити бољи из дуела Барселона - Жалгирис, односно Реал Мадрид - Партизан.
Дакле, Партизан би у случају да прође Реал на Фајнал фору играо против бољег из серије Барселона - Жалгирис.
Треба рећи да ће Олимпијакос, Барселона, Реал Мадрид и Монако имати предност домаћег терена, што значи да ће гостујући тимови морати да остваре барем једну победу у гостима ако желе у Каунас где ће се одржати Фајнал фор.
Четвртфинале Евролиге стартује 25. априла и трајаће најкасније до 10. маја, када ће се играти евентуалне мајсторице. Серије се играју на максимално пет утакмица, односно на највише три победе. Фајнал фор је на програму у Каунасу од 19. до 21. маја.
Тачни датуми четвртфиналних утакмица биће накнадно објављени, а прве информације кажу да ће Партизан прве две утакмице у серији играти 25. и 27. априла у Мадриду.
Постојала је шанса пред последње коло да Партизан у плеј-офу укрсти копља са Барселоном, али на крају су Каталонци славили против Валенсије и заузели другу позицију, Партизан је славио против Панатинаикоса и заузео шесто место, што је аутоматски црно-беле спојило са Реал Мадридом.
Парови четвртфинала Евролиге:
(1) Олимпијакос - Фенербахче (8)
(2) Барселона - Жалгирис (7)
(3) Реал Мадрид - Партизан (6)
(4) Монако - Макаби Тел Авив (5)
Матијас Лесор - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СПОРТ
Све је познато – Партизан иде на Реал Мадрид у плеј-офу Евролиге!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала