Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Канцеларија за КиМ: Специјалци РОСУ упали у српску кућу јер се плаше српске слоге

© AP Photo / Marjan VuceticПрипадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије
Припадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Специјалне јединице косовске полиције упале су данас у српску кућу у селу Бабудовица у општини Зубин Поток, а тим поводом Канцеларија за Косово и Метохију је оценила да је очигледно да су се албански политичари у Приштини уплашили слоге коју су показали представници Срба са КиМ на састанку с председником Србије Александром Вучићем.
„Упад специјалаца РОСУ у српску кућу у селу Бабудовица, у општини Зубин Поток, баш на Велики Петак, наставак је малтретирања српског народа који је по правилу мета Приштине баш на велике православне празнике. Зашто је Косовска полиција чекала баш Велики Петак да би спроводила своју акцију?“, упитала је Канцеларија за КиМ у саопштењу.
Из Канцеларије за КиМ наводе да није случајно Приштина изабрала овај значајан православни дан „да тренира мишиће и уноси немир и забринутост међу Србе и то баш на северу КиМ“.
„Очигледно је да су се албански политичари у Приштини уплашили слоге коју су показали представници Срба са КиМ на састанку са председником Вучићем, где су се јасно усагласили да ће бити јединствени и чврсти у намери да остану на својим вековним огњиштима, а српски народ добио снажну подршку своје државе“, наводи се у саопштењу.
Како се напомиње, акција са дугим цевима коју је Приштина спровела, а која је с намером циљана на Велики Петак, показује да српски народ на КиМ не може у миру да обележи ни своје верске празнике.
Припадници специјалне јединице косовске полиције извршили су претрес у домаћинству Радисављевића у селу Бабудовица, а детаљи акције за сада нису познати, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала