- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Протеривањем дипломата Норвешка потврђује статус непријатељске државе

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Доносећи одлуку да протера 15 руских дипломата Норвешка потврђује статус непријатељске државе. На такву одлуку уследиће жесток одговор Москве, изјавила портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Руско-норвешким односима нанет је тежак ударац. Норвешка све више потврђује статус непријатељске земље. Овакви потези неће остати без одговора наше стране и одговор ће бити жесток. Таква одлука Осла је вештачко распиривање непријатељства против Русије“, рекла је Захарова.

Она је додала да на рачун руских дипломата нису изнете никакве притужбе али да је зато последњих месеци у медијима покренута још једна кампања с циљем да се раскринка „шпијунска делатност“ Москве.
Нема сумње да су медијске дезинформације, уз подршку централних власти и специјалних служби и под утицајем споља, унапред планирана акција с циљем да се створе аргументи за додатно заоштравање односа са Русијом који су и без тога на најнижој тачки, оценила је Захарова.
Подсетимо, 15 запослених у руској амбасади у Норвешкој проглашено је за персоне нон грата.
Министарка спољних послова Норвешке Аникен Хјуитфелт рекла је, међутим, да жели да Русија задржи дипломатску мисију у Норвешкој и да се настави са развојем нормалних дипломатских односа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала