- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Орбан: Чим Америка и Европа прекину да издржавају Украјину, сукоб ће се завршити

© AP Photo / LM OteroМађарски премијер Виктор Орбан говори на Конференцији конзервативне политичке акције (ЦПАЦ) у Даласу
Мађарски премијер Виктор Орбан говори на Конференцији конзервативне политичке акције (ЦПАЦ) у Даласу - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Европа троши десетине милијарди долара на издржавање Украјине, то не може да траје у недоглед, рекао је мађарски премијер Виктор Орбан.

„На финансијском плану Украјина је непостојећа држава, чим САД и ЕУ прекину да је издржавају, сукоб ће се завршити. Пад економских показатеља је огроман, што је потпуно логично због рата. Очигледно је да Украјина не може саму себе да финансира. Питање је да ли ћемо издржавати Украјину. Чим Америка и Европа одрично одговоре на то питање, рат ће се завршити“, рекао је Орбан за радио „Кошут“.

Како је рекао, Европа покрива финансијски украјинске пензије, рачуне, државне институције, здравство, образовање, а то су огромне суме, неколико десетина милијарди евра које фале европској привреди.
Кроз буџет ЕУ у финансирању Украјине учествује и Мађарска, иако се положај мађарске мањине у Закарпатју стално погоршава, навео је Орбан.

Тренутак истине за Европу ће доћи

Европа за сада није спремна да промени однос по питању сукоба у Украјини и санкција, али "тренутак истине" ће доћи јер садашња политика уништава европску привреду и безбедност, рекао је Орбан.
"Нисмо још дошли до тога да европско јавно мњење натера европске лидере да промене однос по питању војне и санкционе политике, али тренутак истине ће доћи. Јер оно што се дешава сада уништава Европу, њену безбедност, привреду", рекао је мађарски премијер.
Мађарски премијер Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
РУСИЈА
Орбан се обратио Европи: Добро размислите о будућности односа са Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала