- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Осумњичени за одавање тајни Пентагона желео да отвори очи пријатељима о сукобу у Украјини

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаБойцы группы Вагнера ведут бой в центре Артемовска
Бойцы группы Вагнера ведут бой в центре Артемовска - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Осумњичени за објављивање тајних докумената Пентагона, припадник обавештајног крила ваздухопловне јединице Националне гарде Масачусетса Џек Тешира сматрао је „мучним“ борбена дејства између Русије и Украјине, пише лист „Вашингтон пост“.

„Његов пријатељ се присетио да је Тешира почео да објављује тајне материјале на серверу 'Дискорд' отприлике у фебруару 2022. године, на почетку сукоба у Украјини који је сматрао 'мучном' битком између две земље које би требало да имају више заједничког него онога што их дели“, пише лист.

Како се додаје, Тешира је делио поверљива документа како би „едуковао људе које је сматрао својим пријатељима, људима којима може да верује“.
Амерички државни тужилац Мерик Гарланд саопштио је јуче да је Џек Тешира приведен у вези са наводном умешаношћу у цурење поверљивих докумената Пентагона. Како је додао, истрага инцидента се наставља.
У документима која су се нашла на интернету описује се стање украјинске војске и планови САД и НАТО-а за њено јачање. Бела кућа је одбила да потврди аутентичност материјала објављених на друштвеним мрежама.
Москва не искључује да се ради о намерном објављивању дезинформација у склопу хибридног рата који САД воде против Русије.
Хапшење осумњиченог за цурење тајних докумената Пентагона - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СВЕТ
Осумњичени за објављивање поверљивих докумената Пентагона данас пред судом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала