Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Србија неће хрлити у сукоб са Русијом и Кином“: Вучић одговорио на изјаве изасланика САД /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Председник Александар Вучић одговорио је на изјаве америчког специјалног изасланика на Балкану Џејмса Рубина, поручивши да ће Србија водити пријатељску политику према САД, али да неће хрлити у сукоб са Русијом и Кином.
„Трудио сам се да ништа не одговарам на изјаве Џејмса Рубина да не ставим додатни терет на леђа Србије, али имам једно контрапитање на његове тврдње, односно захтеве“, казао је Вучић и подсетио:
„Рубин је приликом посете Подгорици рекао да се нада и очекује да Подгорица неће бити ослањана на Београд и Москву и назвао Београд центром за руске дезинформације. На страну што те ствари нису ни близу истините, али то говори да су неки људи из америчке администрације наслоњени на деведесете године када су ведрили и облачили и имају исти анимозитет према Србији и нашем народу, као народу“.
Вучић је нагласио да ће Србија наставити са политиком пријатељства према САД и свима другима, али неће, као што неки други грозничаво хрле, у сукоб са Кинезима и Русима.
„Ми у тој њиховој трци нећемо да учествујемо". Не пада нам на памет. И трудићемо се да сачувамо основе наше независне политике", истакао је Вучић на конференцији за новинаре после састанка са председником Републике Српске Милорадом Додиком.

„Ниједан метак нећемо извести у Украјину и Русију“

Вучић је изјавио да ће наставити да ради на подизању војске и војне индустрије наше државе, али да Србија ниједан метак неће извести у Украјини и Русију.

„Када кажете продајете НАТО земљама, а извините не можемо да продајемо ОДКБ земљама, не можемо да продајемо пријатељима Русије, не можемо да продајемо НАТО земљама и њиховим пријатељима, а коме да продајемо?“, упитао је Вучић.

„Замислите, не можемо да продајемо Шпанији, Чешкој, а коме да продајемо? Шта желите да урадимо, да укинемо нашу производњу, фабрике, радна места људима, плате и пензије, јел то смисао?“, казао је Вучић, коментаришући изјаву председника покрета Србија центар Здравка Поноша у вези са наводима Ројтерса у којем се тврди да српско оружје завршава на ратишту у Украјини.
Он је навео да то говоре људи који се залажу за Украјину и који су за увођење санкција Русији и додао да неће да учествује у затварању фабрика и да ће наставити да ради на подизању војске и наше војне индустрије.
Обраћање председника Србије Александра Вучића и председника Републике Српске Милорада Додика. - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СРБИЈА
Додик: Рекао сам Вучићу да размишљамо о доношењу одлуке о самосталности Српске /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала