- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Завршена обука у Русији: Белоруски пилоти спремни да користе нуклеарну муницију

© Sputnik / Виктор Толочко / Уђи у базу фотографијаАвиони руског и белоруског ваздухопловства током заједничких војних вежби
Авиони руског и белоруског ваздухопловства током заједничких војних вежби - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Белоруски пилоти спремни су да, у случају потребе, у пракси примене нуклеарну муницију у циљу осигуравања војне безбедности Савезне Државе Русије и Белорусије, саопштило је Министарство одбране Русије.
Белоруски пилоти завршили су у Русији обуку о примени специјалне муниције са јуришних авиона Су-25, наводи руски војни ресор.
Према речима пилота Ратног ваздухопловства Белорусије који је прошао обуку, то му је омогућило не само да унапреди практичне вештине, него и да савлада нове начине коришћења савременог авијационог наоружања, укључујући „специјалну муницију“.

„Обука је обухватала како теоријски курс, тако и практичне вежбе под руководством руских инструктора. Кадар је у потпуности савладао програм обуке. У случају потребе, спремни да стечена знања и вештине применимо у пракси у циљу осигуравања војне безбедности како наше земље, тако и Савезне Државе Русије и Белорусије у целини“, рекао је један од белоруских пилота који је прошао обуку.

Подсећамо, руски председник Владимир Путин је 25. марта рекао да су се Москва и Минск договорили да ће, без кршења међународних обавеза, распоредити тактичко нуклеарно оружје у Белорусији. Путин је објаснио да Русија не преноси своје нуклеарно оружје у Белорусију, већ ради оно што су САД радиле читаву деценију.
Интерконтинентачна балистичка ракета Јарс - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
РУСИЈА
Руски дипломата: Нуклеарно оружје биће распоређено на западној граници Савезне државе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала