Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Даница Грујичић на Косову и Метохији: Посао за још око 100 здравствених радника у српским срединама

Пратите нас
Министарка здравља Србије Даница Грујичић након обиласка здравствених установа у Косовском Поморављу, посетила је данас болницу и Службу хитне помоћи у Лапљем Селу, а потом и болницу и Дом здравља у Грачаници, где је поручила да ће држава Србија наставити да улаже у здравствени систем у српским средина на Косову и Метохији.
Грујичићева, коју је испред породилишта и хирургије у Грачаници дочекао и епископ рашко-призренски Теодосије, навела је да људи који су запослени у здравственом систему у српским срединама на Косову и Метохији заиста чине максимално да обезбеде сву неопходну здравствену заштиту српском народу која је неопходна.
„Оно што сам видела је заиста задовољавајуће а посебно сам задовољна болницом у Пасјану која је изграђена. Држава Србија улаже заиста пуно у здравствени систем на Косову и Метохији где живи наш народ. Према Бриселском споразуму, то је такође наша надлежност и ми ћемо наставити то да радимо“, рекла је Грујичићева.
Она је додала да је у Грачаници видљиво да су заисте старе просторије и поручила да ће лично обавестити председника Србије Александра Вучића о стању какво је тамо.

„Прича се дуго о новој болници КБЦ у Грачаници, видећемо шта и како, где је застало, јер то је одавно планирано. Оно што ме је обрадовало је шест нових беба које су дошле на свет ових дана овде у породилишту. Колеге раде и операције, није то мали број чак и компликованих операција које се ураде на годишњем нивоу, с обзиром колико хирурга ради овде. Велики је труд, велика је жеља да се помогне народу, да осети да је заштићен. Сви су прво и основно тражили кадрове, мање-више опремљеност“, навела је министарка, пренео је „Косово онлајн“.

Она је најавила ће након одлуке на састанку председника Александра Вучића и чланова Владе у Рашки, у четвртак, бити запослено око 100 нових здравствених радника.
„Није велики број лекара који су у Косовском Поморављу и у Грачаници тако да сви имају шансу да дођу до посла“, рекла је Грујичићева.
Претходно је министарка здравља током обиласка болнице у Пасјану најавила могућност проширења те болнице отварањем нове хирушке сале.
У Косовском Поморављу Грујичићева је посетила и амабуланте у Косовској Каменици, Кусцу и Ранилугу.
Она ће вечерас у манастиру Грачаници присуствовати поноћној Васкршњој литургији, коју ће служити епископ рашко-призренски Теодосије.
Министарка здравља ће на Косову и Метохији боравити три дана. Посетиће и Метохију, Штрпце и север КиМ, као и манастире Високи Дечани и Свете Архангеле.
Ово је прва посета Данице Грујичић Косову и Метохији од именовања за министарку здравља, а долази након састанка у Рашки, на коме су, између осталих, донети и закључци о економском оснаживању Срба са Косова и Метохије и додатном улагању и запошљавању у здравственим установама.
Косово и Метохију са њом обилазе и официр за везу Дејан Павићевић и државни секретар у Министарству Мирсад Ђерлек.
Влада Србије усвојила пакет мера договорен на састанку Вучића са Србима са Косова и Метохије. - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
СРБИЈА
Влада Србије усвојила пакет мера договорен на састанку Вучића са Србима са КиМ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала