- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Празнични разговор са Аврамовићем: „Србин ће подржати Србина у белом свету, тако је и Новак нас“

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићАлекса Аврамовић КК Партизан
Алекса Аврамовић КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Један од кошаркаша који поносно истиже своју православну веру је плејмејкер Партизана и репрезентације Србије Алекса Аврамовић. Вера је за њега важна и зато смо управо са њим разменили неколико реченица у празничном разговору. Истиче Алекса за Спутњик да су вера и међусобна подршка одржали Србе где год да се налазе у свету.
Партизан је оверио пласман у плеј-оф Евролиге (где ће играти против Реал Мадрида) победом на гостовању Монаку, а том приликом је црно-бели тим имао подршку Новака Ђоковића, иначе навијача Црвене звезде.
Новак је по други пут гледао кошаркаше Партизана ове сезоне, а пре Монака подржао је црно-беле у Београду против Олимпијакоса. Открио је Новак и да је његов син велики навијач кошаркаша Партизана.
Рекли би многи да је Новаков гест нешто што се не виђа често у препуцавањима на релацији Звезда - Партизан, али је то гест који може само да радује и који приближава ова два клуба.
И то се све догодило пред Васкрс. А, Аврамовић је неко ко се често захваљује Богу на свему што му се дешава у спортској каријери и животу.
„Богу хвала, наравно. Срби смо, наравно да ће Србин подржати Србина, где год се нашао у белом свету. То је природна реакција, нешто што нас је одржало свих ових векова, нећу сада да се присећам од Немањића до сада, и раније. То је нешто што сваки Србин има урођено у себи. Свако живи онако како жели да живи“, каже Аврамовић за Спутњик.
© Фото : АБА лига / КК Партизан / Драгана СтјепановићЖељко Обрадовић и Алекса Аврамовић
Жељко Обрадовић и Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
Жељко Обрадовић и Алекса Аврамовић
Искористио је кошаркаш Партизана и репрезентације Србије да загрли Ђоковића после утакмице са Монаком што показује колико поштовање влада између њега и најбољег тенисера у историји.
„Први пут сам га тада упознао и срео. Искористио сам прилику да му честитам на свему и да га загрлим јер стварно не знам када ћу имати прилику да видим Новака у животу тако близу. Драго ми је што сам имао прилику да га упознам. Он је највећи спортиста и амбасадор Србије свих времена. Једна личност која је... дивим му се. Надам се да ће потврдити доминацију“, кроз осмех је констатовао Аврамовић.
Да ли је чињеница да је Ђоковић бодрио кошаркаше Партизана у више наврата била додатна амотивација за изабранике Жељка Обрадовића?
Како није! Стварно свака му част. Хвала му што је дошао, не само он, већ и његова породица. Идемо даље“, констатује Аврамовић.
А, како су реаговали саиграчи, поготово странци? Прате ли Новакове партије у тениским аренама?
„Ко не зна Новака, Новака сви знају. Јесу, одушевили су се. Сви су се одушевили, то је нормално“, каже Аврамовић.
Да се посветимо мало више кошарци. Аврамовић је, упркос повреди, ове сезоне направио нови помак у игри. Да ли је могао да очекује толики напредак и да ће са Партизаном да уђе у плеј-оф Евролиге када је долазио међу црно-беле?

„Да, наравно. Жељко ми је тренер, он увек подигне твоју игру, дупло си бољи играч него када си дошао. Тако сам и ја сада много бољи него када сам дошао. Не само ја, већ и сваки остали играчи. Знао сам и веровао сам дубински у то“.

© АБА лигаАлекса Аврамовић
Алекса Аврамовић
 - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
Алекса Аврамовић
А, онда се окреће целој екипи.
Феноменално играмо у последње време. Имамо понекад мале падове, али Богу хвала издигнемо се. И против Игокее је друга петорка која је ушла одрадила феноменалан посао па смо заслужено победили“, каже Алекса.
Сада када су црно-бели стигли до плеј-офа, јасно је да желе да оду и на Фајнал фор Евролиге победом у серији над Реал Мадридом. Већ су пред црно-белима падале екипе попут Реала, али и Олимпијакоса, Монака, Ефеса...
„Евролига је подједнаког квалитета, изузетно је снажна и чврста, ове године је можда и понајбоља у последњих пар година. Нема слабог противника, свако сваког побеђује, нешто слично шпанској лиги“.
Каква су очекивања пред плеј-оф утакмице?
„Идемо корак по корак. Полако све. После Васкрса ћемо видети“, завршио је Аврамовић разговор за Спутњик.
- Погледајте најновију емисију Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2023
СПОРТ
„Новак ће бити краљ свега“ – најбољи Енглез велича најбољег Србина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала