Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брнабићева жестоко одговорила Куртију: Чекамо 10 година, урадите то

© Tanjug / VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIЖАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2023
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, изјавио је данас да оно што је договорено између Београда и Приштине треба да се у потпуности спроведе, без делимичне имплементације и кашњења. Њему је одговорила премијерка Србије Ана Брнабић, која је казала да „чекамо 10 година да Приштина уради свој део посла“.
„Провели смо последње две године у Бриселу разговарајући о правно обавезујућем споразуму између Косова и Србије. 18. марта у Охриду високи представник ЕУ Жозеп Борељ је званично објавио договор. Оно што је договорено треба у потпуности да се спроведе. Без делимичне имплементације и без кашњења“, навео је Курти на Твитеру, означавајући шефа европске дипломатије.
На то му је одговорила премијерка Србије Ана Брнабић.
„За три дана, 19. априла, биће тачно 10 година, цела деценија, откако је потписан Бриселски споразум. Чекамо 10 година да Приштина уради своје део посла, 10 година да буде основана Заједница српских општина. Урадите то“, написала је Брнабићева, означавајући у објави Мирослава Лајчака, изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине.
Амерички војници у саставу КФОР-а на пункту код Лепосавића - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
СРБИЈА
Кфор, КБС и Еулекс вежбају разбијање потенцијалних протеста на северу?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала