- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срби у центру пажње – један остао без тренера, други одахнуо јер не иде на Нолета у четвртфиналу

© AP Photo / Hamish BlairФилип Крајиновић и Новак Ђоковић током меча на АТП купу
Филип Крајиновић и Новак Ђоковић током меча на АТП купу - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2023
Пратите нас
Српски тенисер Миомир Кецмановић изјавио је данас да очекује да ће у полуфиналу турнира Српска опен у Бањалуци играти против сународника Новака Ђоковића, који је првопласирани на АТП листи. Иначе, српски тенисери налазе се у центру пажње на овом турниру и могући су њихови бројни међусобни сусрети.
Кецмановић је слободан у првом колу турнира у Бањалуци. Он је похвалио организаторе турнира Српска опена.
„Бањалука изгледа фантастично. Све је ново, срећан сам што сам овде. Верујем да ће се на овом турниру играти добар тенис“, рекао је Кецмановић, преноси званични сајт турнира.
Кецмановић ће касније данас одрадити тренинг у Бањалуци.
„Нисам још тренирао, тек ме очекује излазак на терен. Услови су спори, тешко је, међутим с обзиром на време то је за очекивати. Видећемо како ће да иде само да не буде кише“, додао је он.
Кецмановић се осврнуо на жреб који је спојио све српске играче у горњој половини.
„Искрено није ми то чудно, некако смо сви увек били у истом делу. Овога пута могу да идем корак даље, не морам на Новака Ђоковића у четвртфиналу, већ у полуфиналу. После овога турнира план ми је да идем у Мадрид и Рим“, навео је српски тенисер.
Кецмановић је прошле недеље играо у финалу сингла и дубла у Ешторилу, али није имао среће да дође до титуле.
„Задовољан сам сезоном на шљаци, почео сам да играм добро. Драго ми је да и на овој подлози правим боље резултате и да ми је самопоуздање на високом нивоу. Желим да наставим тим темпом и пружим добре партије“, истакао је српски тенисер.
Кецмановић је првом колу мастерса у Монте Карлу изгубио у првом колу од Италијана Лоренца Мусетија.
„Шта се десило у Монте Карлу? Имао сам доста мечева, скоро 11 у пет дана. Стварно сам био исцрпљен већ тада“, признао је Кецмановић.
Он ће у дублу играти са Николом Ћаћићем.
„Нас двојица играмо добро, видећу да ли ћу морати и овога пута да га носим на леђима“, закључио је Кецмановић.
Српски тенисер Филип Крајиновић изјавио је данас да се нада да ће имати добар турнир у Бањалуци на Српска опену.
„Драго ми је да сам се вратио у Бањалуку, све је лепо сређено. Играо сам овде челенџер пре десетак година. Нажалост у првом колу играм против Душана Лајовића, иако смо нас двојица добри пријатељи, пријатељство ћу морати да ставим мало по страни“, рекао је Крајиновић, пренео је званични сајт турнира.
Крајиновић је недавно завршио сарадњу са Јанком Типсаревићем, а тренутно му на Српска опену помаже Виктор Троицки.
„Троицки ми је селектор, имамо лепу сарадњу. Кад год може са мном је на терену. Мате Делић је мој пријатељ, баш као и Горан Тошић. Немам званичног тренера сада, али ми је драго да је Тошић увек ту за мене. Надам се да ћу у скорије време решити и питање тренера. Нажалост, завршио сам сарадњу са Јанком по други пут после Дубаија. Није успело, видећемо шта ће бити по том питању. То је јако осетљиво, па нећу да журим. Нисам у доброј ситуацији што се тиче резултата и самопоуздања, тако да ми је потребан неко искусан“, додао је Крајиновић.
Он се потом осврнуо на главни део жреба.
„Немам одговор докле могу да догурам, сваки меч је захтеван. Лајовић је у доброј форми, воли шљаку, биће то велики изазов. Тај део жреба је компликован, доста је наших, ту је и Новак Ђоковић. Видећемо шта ће се десити“, навео је српски тенисер.
Он је јуче тренирао и са Дамиром Џумхуром.
„Видим да се Дамир враћа у форму, желим му све најбоље, играли смо у Бањалуци пре сто година неко финале, не сећам се тачно имена турнира. Надам се да ће се врати тамо где му је место“, рекао је Крајиновић.
Српски тенисер је истакао да му је главни циљ улазак у главни жреб на Ју-Ес опену.
„Нажалост план ми се променио. Нисам планирао мање турнире, али сам сезону кренуо лоше, тако да ћу морати. Рим и Мадрид играм затим идем на Ролан Гарос, између бићу на неком челенџеру. После Париза не идем на траву, већ ћу се фокусирати на намање турнире. Трава је мало и 'руски рулет' иако сам прошле године играо финале Квинса. Морам да играм мање турнире, како бих скупио довољно поена, како бих обезбедио на Ју-Ес опену главни турнир“, закључио је Крајиновић.
Погледајте емисију Миљанов корнер.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2023
СПОРТ
„Почетак краја Рафаела Надала“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала