- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Невоља за Партизан: Главни Краљевић спреман за плеј-оф – и не само он

© AFP 2023 / PEDJA MILOSAVLJEVICСерхио Љуљ
Серхио Љуљ - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана играће против Реал Мадрида у оквиру плеј-офа Евролиге, а лоша вест по црно-беле је што се главни играч тог клуба годинама уназад, Серхио Љуљ, опоравио од повреде и биће спреман за црно-беле. Поред њега требало би да буду спремни и Најџејл Вилијамс-Гос и Адам Ханга.
Пред утакмицу Реал Мадрида против Барселоне говорио је тренер Краљевског клуба Ћус Матео и најавио је повратак Љуља и Госа у састав.
„Искористићемо наредне три утакмице да видимо како се Најџел и Серхио осећају, какви су на терену, па ћемо после тога донети одлуке. Обојица су тренирали ове недеље“, додао је Матео.
Дакле, извесно је да ће обојица бити спремни за сударе са екипом Жељка Обрадовића.
Такође, установљено је да повреда Адама Ханге није теже природе, па ће и он бити у саставу што је још једна одлична вест за Мадриђане, али не баш толико добра вест за црно-беле.
Због операције слепог црева, Венсан Поарије је ван тима па делује да он неће стићи да се опорави на време за плеј-оф.
Матео је на конференцији за медије говорио и о Партизану као наредном ривалу.
„Веома су тежак ривал који игра све боље – много интензитета, али и много квалитетних играча. Сваки ривал би био тежак. Имамо предност домаћег терена и сада је време да искористимо то за шта смо се напорно борили. Сада је тренутак истине, али претходно бих ипак да се усредсредим на три утакмице које нам предстоје до плеј-офа“, рекао је Матео.
Плеј-оф креће већ од 25. априла, када ће и Партизан гостовати на отварању четвртфиналне серије у Мадриду, са почетком од 20.45.
Реванш је 48 сати касније, такође у Визинк центру, а Реал у Београд и Штарк Арену стиже 2. маја, пошто је трећи меч у серији заказан за 20.30 у уторак, другог у наредном месецу.
Евентуална четврта утакмица одиграће се такође 48 сати касније у Арени, а у случају да дође до мајсторице, биће накнадно одређено да ли се игра 9. или 10. маја.
- Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Партизан је постао првак Европе (Партизан – Хувентуд 1992.) - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2024
СПОРТ
Дан када се Европа поклонила Салету, Жељку и Партизану /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала