- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Председник Вучић и министри честитали верницима Васкрс

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић и министри у Влади Србије честитали су Васкрс верницима који данас славе највећи хришћански празник.
Александар Вучић је на Инстаграму* објавио видео-честитку са офарбаним васкршњим јајим, уз традиционални поздрав „Срећан Васкрс! Христос воскресе“.

Мали: Васкрс је време да покажемо толеранцију и разумевање

Свим верницима Васкрс је честитао и министар финансија Синиша Мали, уз жељу да празник који симболизује победу живота проведу у добром здрављу и срећи, испуњени миром и спокојем.
„Васкрс је време да се посветимо ближњима, али и да покажемо хуманост, поштовање, толеранцију и разумевање према свима који су другачији и различити. То је прилика да се подсетимо на хришћанске вредности и испунимо наша срца љубављу, добротом, праштањем“, навео је Мали на Инстаграму*.
Мали је истакао да једино заједно, сложни, негујући љубав и гледајући унапред, можемо допринети напретку и просперитету Србије, а све за добробит нашег народа.
„Нека нас празник над празницима надахне мудрошћу и ојача дух блискости и јединства како бисмо се лакше и боље изборили са свим изазовима и недаћама пред којима се налази наша земља и читав свет“, истакао је министар Мали.

Кркобабић: Нека дан Христовог васкрсења оснажи нашу веру

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић честитао је Васкрс паријарху српском Порфирију, свештенству и верницима.
„Нека дан Христовог васкрсења, као симбол смисленог човековог битисања и неусахле наде, оснажи нашу веру и одлучност у достојанственом суочавању са озбиљним изазовима савременог света. Православним верницима који живе и раде у селима Србије желим да буду сложни и удружени, уз поштовање националних верских и политичких различитости и да у миру и са међусобним разумевањем наставе мисију јачања породице, препорода села и очувања Републике Србије“, навео је Кркобабић у честитки, уз традиционални поздрав „Христос Воскресе - Ваистину Воскресе!“, пренео је РТС.
* Активност компаније „Мета“ (обухвата друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањена је у Русији као екстремистичка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала