- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амерички лист навео најграндиознију погрешну процену Запада о Русији

© Sputnik / Aleksander Demyanchun / Уђи у базу фотографијаРуска рубља и амерички долар
Руска рубља и амерички долар - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2023
Пратите нас
Санкције Русији због сукоба у Украјини испоставиле су се као најграндиознија грешка Запада у новијој историји, оцењују аутори чланка објављеног у издању American Thinker.
„Санкције нису бациле руску економију на колена, као што су многи предвиђали. Русија не само да се носи с тешкоћама него и напредује и стиче више утицаја и ауторитета у Азији, Африци и Јужној Америци него што је имала још од распада Совјетског Савеза“, пишу аутори чланка.
Статистички подаци, како се наводи се чланку, сугеришу да ће се западне земље суочити с високом инфлацијом и несташицом енергије, док ће руска економија расти брже од немачке или британске, а касније ће надмашити и друге западне економије, укључујући америчку.
Истовремено, констатовали су аутори, Русија се добро сналази у војној сфери, јер је успоставила производњу одбрамбених производа, пре свега артиљерије и граната, док Запад осећа несташицу муниције изазвану огромномподршком Украјини.
Расте и дипломатски ауторитет Русије, посебно у Африци и Азији. Западне земље, дискредитоване колонијализмом прошлости и политиком садашњости, губе утицај на Блиском истоку, у Африци и Латинској Америци, а ови региони траже сарадњу с поузданијим партнером – Русијом.
Посебно се истиче једна од водећих улога Русије у тако утицајним организацијама као што су Шангајска организација за сарадњу (ШОС) и група БРИКС.
После почетка специјалне операције у Украјини, Запад је појачао санкциони притисак на Москву, изазвавши повећање цена струје, горива и хране у Европи и САД.
Руски председник Владимир Путин рекао је да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада, а ограничења су задала озбиљан ударац целокупној глобалној економији. Према његовим речима, главни циљ САД и њихових савезника је погоршање живота милиона људи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала