- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Кина упумпава још 25 милијарди долара у банкарски сектор

© AFP 2023 / STRСвежњеви јуана у банци у Кини
Свежњеви јуана у банци у Кини - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2023
Пратите нас
Народна банка Кине (ПБОЦ) понудила је 170 милијарди јуана (25 милијарди долара) средстава банкама кроз инструмент за средњорочно кредитирање. То је резултирало нето инјекцијом од 20 милијарди јуана у априлу, најмањом од новембра.
Централна банка је оставила непромењену каматну стопу на 2,75 одсто, осми месец заредом, као што је очекивала већина економиста и аналитичара у Блумберговој анкети.
Мања резерва ликвидности указује да ПБОЦ процењује учинак попуштања у марту, када је и смањила однос банкарских резерви и осигурала више готовине за подршку расту. Подаци од прошлог месеца показали су да је економски опоравак у узмаху, с повећањем кредитне експанзије и извозом који надмашује процене, пренео је Сеебиз.
„Исход је у складу са очекивањима за мало повећање. Иако смо дуго планирали потенцијално мало смањење каматних стопа ове године, чини се да смањење није неизбежно“, рекла је Францес Чеунг, стратег за стопе у „Oversea-Chinese Banking Corp.“ у Сингапуру.
Кинеска економија се опоравља, а циљ раста од око 5% ове године могао би да се постигне како се тржиште некретнина побољшава, рекао је гувернер ПБОЦ-а Ји Ганг током састанка Групе 20 прошле седмице.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала