- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кад може у Евролиги, може и у АБА – Партизан покорио Задар, Петрушев блистао против Сплита

© Фото : АБА лигаКК Партизан
КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2023
Пратите нас
Када може да прави добре резултате у Евролиги, што Партизан то не би чинио и у АБА лиги? Црно-бели су гостовали Задру и славили су на овом дуелу са прилично сигурних 88:78. Потом је Звезда на погон Филипа Петрушева (25 поена) савладала Сплит код куће са 83:74 и на тај начин се одржала у трци за прво место на крају лигашког дела.
Ово је 15 узастопна победа клуб из Хумске ове сезоне у регионалном такмичењу чиме су изједначили свој најбољи низ из сезоне 2007/08.

Џејмс Нанели завршио је меч са 18, Кевин Пантер са 15, а Данте Егзум и Матијас Лесор са по 13 датих поена. У екипи Задра се истакао Хуан Дејвис са 22 поена и осам скокова.

Партизан је у Задар стигао са одличним расположењем јер се пласирао у плеј-оф Евролиге, а у Хрватској је желео да задржи прво место на табели.
Црно-бели су одмах дали до знања противнику ко је главни, убацили су 49 поена у првом полувремену и направили разлику од 19 поена.
У прве две деонице црно-беле су носили стандардно одлични Матијас Лесор и Данте Егзум, а пратили су их Пантер и Нанели, док су Дејвис, Лакић и Рамљак покушавали да направе контратежу.
У наставку меча Жељко Обрадовић потрудио се да што више одмара носиоце игре, па су играчи попут Тристана Вукчевића, Уроша Трифуновића, Јаниса Папапетруа и Алена Смаилагића добили мало већу минутажу.
То је довело до пада у игри црно-белих у трећој деоници, па је београдски састав морао да брани предност од девет поена у последњој деоници.
Ипак, Егзум је био на висини задатка, Нанели је убацио битну тројку и Задар није успео да направи неко чудо.
Победа Партизана није долазила у питање... Црно-бели су задржали на овај начин највеће шансе да у плеј-оф АБА лиге уђе са првог места. Уколико тријумфују и у петак против Будућности у Подгорици, екипа Жељка Обрадовића ће имати предност домаћег терена у плеј-офу.
Црвена звезда имала је нешто тежи посао него што се очекивало, Сплит је играо врло пожртвовано у Пиониру, није се предавао, али је у последњој деоници Звезда показала евролигашки квалитет.
Филип Петрушев одиграо је сјајну утакмицу, а пратио га је Немања Недовић, док се Факундо Кампацо трудио да попуни што више статистичких колона.
Петрушев је убацио 25 поена и томе додао шест скокова и четири асистенције. Недовић је убацио 15, а Кампацо девет поена. Код Сплита су се показали Шортер са 21 и Саливен са 18 поена.
У тиму Звезде за окршај са саставом из Хрватске нашао се и капитен Бранко Лазић, који je имаo прилику да крочи на терен први пут од 24. фебруара и утакмице 25. рунде Евролиге против берлинске Албе.
Црвено-бели су серијом 14-0 у последњој деоници решили питање победника, пошто гостујућа екипа није имала снаге да одговори у завршним минутима сусрета.
Црвена звезда је тренутно друга на табели АБА лиге са 21 победом и три пораза, док је Сплит на 9. месту са 10 победа и 16 пораза.
Екипи Душка Ивановића остало је да одигра још мечеве против Морнара у Бару у четвртак и Љубљани против Цедевита Олимпије у понедељак.
Марина Маљковић - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2023
СПОРТ
Марина открила какву је поруку добила од Жељка: „Замислите како се осећам?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала