- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о пуној борбеној готовости руске флоте: Време турбулентно, постоји опасност од сукоба

© Sputnik / Павел Львов / Уђи у базу фотографијаРуска фрегата "Адмирал Горшков"
Руска фрегата Адмирал Горшков  - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2023
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је, поводом изјаве председника Русије Владимира Путина да је неопходно да руска флота буде у пуној борбеној готовости, да је време турбулентно и да постоји опасност од регионалних сукоба.
„Наше окружење је веома турбулентно у многим правцима, препуно конфликтних ситуација, регионалних сукоба. Сви добро познајемо географију ових регионалних сукоба", рекао је Песков новинарима.
Портпарол Кремља је, коментаришући протест Токија због војних маневара Русије у близини Курилских острва, истакао да се све војне вежбе изводе строго у складу с међународним правом.
Путин је на састанку с руским министром одбране Сергејом Шојгуом рекао да се снаге флоте могу користити у конфликтима у било ком правцу и замолио га да обрати пажњу на развој и припрему таквих мера, како у Пацифичкој флоти, тако и у другим флотама.
Одлуком Путина, од 14. априла врши се изненадна провера снага Тихоокеанске флоте, која је подигнута на узбуну у пуном саставу. У проверу су укључени далекометна авијација, авијација Источног војног округа и јединице за подршку.
Путин је после извештаја Шојгуа приметио да држава „има јасне приоритете за коришћење Оружаних снага“. "
„Пре свега, ово се тиче украјинског правца и свега што је у вези са заштитом нашег народа у Донбасу, на другим новим територијама. Али задаци развоја флоте, укључујући и Пацифик, нису отказани или укинути“, рекао је Путин.
Сегеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2023
РУСИЈА
25.000 војника, 167 ратних бродова, авиони, подморнице: Шојгу обавестио Путина о вежбама у Пацифику
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала