- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Универзитет у Београду објавио колико факултета укида пријемни испит

© Sputnik / Лола ЂорђевићРекторат Универзитета у Београду
Ректорат Универзитета у Београду  - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2023
Пратите нас
Одлуке факултетских органа о томе како ће вредновати државну матуру до 13. априла 2023. године Ректорату Универзитета у Београду доставило је 27 од укупно 31 факултета.
Само државну матуру признаје 17 факултета, тест склоности од кандидата тражиће 10 факултета, а преостала четири своје одлуке требало би да доставе Ректорату током ове седмице, након седница Наставно научних већа, саопштио је Универзитет у Београду.
Планирано је да нова уписна правила важе од идуће године, односно да прва генерација свршених средњошколаца полаже државну матуру на крају школске 2023/2024. године, наводе на Универзитету у Београду.
Проректор за наставу Универзитета у Београду проф. др Дејан Филиповић овим поводом је изјавио да је већина факултета одлуке објавила на сајтовима, док мањи део чека званично усвајање одлука на наставно-научним већима, а више факултета одлуке је послало и Министарству просвете Србије.
„О изјашњавању преостала четири факултета у вези са државном матуром, Универзитет у Београду обавестиће јавност одмах по пријему одлука“, истичу на Универзитету.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала