- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Побуна у Холивуду: Сценаристи спремни за штрајк

© AP Photo / Reed Saxon, FileБрдо Холивуд
Брдо Холивуд - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
Пратите нас
Холивудски сценаристи изгласали су, огромном већином гласова својих чланова у удружењу „Writers Guild of America“(WGA) да могу да крену у штрајк, што би пореметило холивудску продукцију и утицало на економију јужне Калифорније.
Од 9.218 гласова, 98 одсто чланова WGA је било „за“, а два одсто је било против штрајка, што дозвољава лидерима синдиката да покрену обуставу рада, уколико не буду у могућности да преговарају о новом филму и телевизијском уговору, пренео је „Лос Анеђелс тајмс“.
„Исказали сте колективну снагу, солидарност и захтев за променама, бројке су врло очигледне. Наставићемо да радимо за преговарачким столом да постигнемо поштене уговоре за све сценаристе“, навела је WGA.
Садашњи трогодишњи уговор, који има око 11.500 чланова истиче 1. маја.
Гласање је одржано између 11. и 17. априла и ставља додатни притисак на преговоре између Савеза филмских и телевизијских продуцената и сценариста, око плата и услова рада.
Сценаристи траже пакет повећања компензације у вредности од скоро 600 милиона долара.
То укључује повећање минималне плате и веће преостале исплате од стриминга, заједно са повећаним здравственим и пензионим доприносима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала