- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Путин посетио војне штабове у правцу Херсона и у ЛНР

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин у посети Централног војног округа
Владимир Путин у посети Централног војног округа - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин обишао је штаб војне групације „Дњепар“ у области Херсона и штаб групације Националне гарде „Исток“ у Луганској Народној Републици, саопштено је у прес-служби шефа државе.
„Владимир Путин је у штабу војне групације 'Дњепар' у Херсонској области чуо извештаје команданта Ваздушно-десантних јединица, генерал-пуковника Михаила Теплинског, команданта војне групације 'Дњепар', генерал-пуковника Олега Макаревича, и других војних начелника“, наведено је у саопштењу.
На саветовању у штабу „Дњепар“ Путин је замолио војнике да искажу своје мишљење о ситуацији у херсонском и запорошком правцу и да размене информације.
„Не желим да вас одвлачим од директних обавеза у вези с управљањем војском, због тога ћемо овде радити брзо, кратко, али конкретно. Важно ми је да чујем ваше мишљење о томе каква је ситуација, да вас саслушам, да разменимо информације“, навео је Путин.
Руски председник је, такође, посетио штаб Националне гарде „Исток“ у Луганској Народној Републици. Тамо је саслушао извештаје генерал-пуковника Александра Лапина и других високорангираних официра о ситуацији у том правцу.
Као и током посете штаба „Дњепра“, Путин је честитао војницима Ускрс.
Средином марта Путин је одржао саветовање у командном пункту специјалне војне операције у Ростову на Дону, када је саслушао извештаје начелника Генералштаба Оружаних снага Русије Валерија Герасимова и низа војних начелника. Пре тога руски председник је посетио Маријупољ, где је разговарао с вицепремијером Маратом Хуснулином о радовима на обнови града и његове околине.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала