- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кишна Бањалука није видела сунце – али јесте Новака и Андреја /видео/

© Sputnik / Тамара РанковићСрпска опен
Српска опен - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
Пратите нас
Тениски турнир 250 серије у Бањалуци привукао је много пажње, а и сами учесници радовали су се доласку у овај град. Добро расположење међу играчима и навијачима опстало је упркос киши која је током прва два дана турнира неуморно падала, док од Сунца није било ни трага, а таквим условима обрадовао се само Андреј Рубљов.
Фантастичне тенисере окупио је турнир у Бањалуци, али временска прогноза прва два дана била је све, само не фантастична јер је најављивала кишу по цео дан. “На срећу” ако се уопште може тако рећи падавина није било у сваком тренутку, али се само чекао моменат када може да почне киша.
У понедељак су највише испаштали Филип Крајиновић и Душан Лајовић, српски тенисери, који су играли један против другог и када је киша почела, међутим како је појачавала било је јасно да Маријана Вељовић мора да прекине меч. С обзиром да они нису наставили, како њихов, тако је и меч Хамада Међедовића и Грегорија Барере померен за уторак.
Међутим ни уторак није обећавао, небо се натмурило већ од раног јутра па дуели поново нису могли да почну на време, међутим упркос томе публика је почела да пристиже насмејаних лица.
Није било времена да се размишља о црним облацима јер је Новак Ђоковић заказао тренинг који су верни љубитељи тениса, од деце до старијих бака и дека са нестрпљењем чекали. Блато, баре, по која кап са неба, и не тако пријатна температура, ништа није могло да одвоји навијаче од погледа на терен на коме је тренирао први рекет света.
Новак је био далеко од навијача, а поглед су кварили жица и још један терен између, међутим гужва се није смањивала.
У тениски комплекс стигао је и Андреј Рубљов, руски тенисер, који је слободан у првом колу и играће тек у четвртак, а с обзиром да је у Бањалуку стигао одмах после трофеја у Монте Карлу био је изузетно расположен, толико да је био срећан због тренутних услова за игру.

„Свиђају ми се услови у Бањалуци јер је хладно и спора је подлога што ми одговара“, рекао је Рубљов на конференцији за медије. Руски тенисер касније је и потврдио своју изјаву јер је изашао да одради први тренинг у Бањалуци на терену где је претходно тренирао Ђоковић.

Љубитељи тениса остали су на својим местима и након што је Ђоковић завршио са тренингом јер је тренинг заказао и Дамир Џумхур, једини представник Босне и Херцеговине на турниру.
Међутим и Дамира и Рубљова прекинуо је пљусак, а самим тим меч нису могли да наставе ни Међедовић и Барера. До краја дана српски и француски тенисер покушали су неколико пута да изађу на терен, али киша је почињала готово на сваких десет минута.
Падавине су затвориле и други дан, али добра вест је да ће трећи дан Српска опен-а самим тим донети више сјајних мечева, а на терен коначно излази и Новак.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
СПОРТ
Шпанци се брину за Надала – „Само да не прође као Федерер“
 Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
СПОРТ
Српско-руски дерби у Бањалуци припао Ђереу, а српски дерби Дуцију! /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
СПОРТ
Ђоковић тренирао у Бањалуци – „из далека“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала