- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички генерал: САД су за дијалог с Русијом и Кином у решавању конфликта у свемиру

CC0 / Pixabay / Сателит
Сателит - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе имају позитиван став према дијалога са Русијом и Кином о решавању могућих сукоба у свемиру, изјавио је Спутњику генерал Свемирске команде Оружаних снага САД Џејмс Дикинсон.

„Према мом мишљењу, добродошла је свака прилика за разговор о решавању сукоба, одговорио је он, на космичком симпозијуму у Колораду, на питање да ли би у свемиру требало да постоје механизми за деконфликт, слични онима које различите земље примењују на Земљи.

Као пример је генерал споменуо проблем са свемирским отпадом, који се великом брзином креће по орбити Земље и угрожава многе земаље.
САД су 2021. године оптужиле Русију да су тестови система против сателита које је спровела, наводно, представљали претњу Међународној свемирској станици. У Москви се нису сложили са таквом проценом.

„У свемирској команди снимамо објекте који су нам интересантни и објављујемо све информације о њима на веб страници ‘spacetrack.org’. Без обзира да ли се то сматра деконфликтом или не, објављујемо податке о ономе што видимо и свим активностима које су у свемиру“, појаснио је амерички генерал.

Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
РУСИЈА
Русија ће наставити да осваја свемир: Путин наложио да се повећа производња сателита
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала