- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легендa ударила на Американца и сетилa се Романа: „Трошио је, али је било класе“

© AP Photo / Matt DunhamРоман Абрамович: Иако губи милијарде долара због кирзе изазване вирусом корона, и даље остаје племенитог срца.
Роман Абрамович: Иако губи милијарде долара због кирзе изазване вирусом корона, и даље остаје племенитог срца. - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
Пратите нас
Живот пише романе, а Роман животе. Бар је тако било док је Рус ведрио и облачио на Стамфорд бриџу, али се његовим протеривањем из Енглеске и тиме да је био приморан да прода Челси, клуб распао за кратко време. Долазак Американца Тода Болија на место председника и серија катастрофалних резултата приморали су легенду Дидијеа Дрогбу да се огласи.
Дрогба је икона плавог дела Лондона и неко чија реч се и те како поштује. Учествовао је у походу на шампионске титуле у Премијер лиги, а био је и један од хероја финала Лиге шампиона из 2012. године, када је после бољег извођења пенала савладан фаворизовани Бајерн Минхен на Алијанц арени
Дрогба је прво изједначио резултат, а касније је хладнокрвно послао лопту иза леђа Мануела Нојера, приликом последњег пенала Челсија у чувеној лутрији.
Непуних 11 година касније Челси је лако испао у двомечу са мадридским Реалом. У оба сусрета по 2:0 за краљевски клуб. Американац је од доласка променио тројицу тренера и потрошио је чак 611 милиона евра на појачања, а екипа пуца на свим фронтовима.
„Током ере Романа Абрамовича било је класе у Челсију, док је сада, према мом мишљењу нема. Тешко ми је када видим како се клуб решио одређених људи. Требало би да се врате старим вредностима и принципима. Једноставно, више не препознајем мој клуб“, поручио је легендарни нападач који обавља улогу стручног консултанта телевизије Kanal +.
Људе којих су се лондонски плавци олако одрекли, сасвим сигурно су Марина Грановскаја која је била Романова десна рука, као и легендарни голман Петр Чех и Брус Бака.
Американац им се експресно захвалио на сарадњи и довео је своје људе који су упропастили за јако кратко време угледни клуб из Лондона.
Невероватне суме издвојене су за потпис Енца Фернандеса из Бенфике, као и за Украјинца Мудрика, недоказаног талента Жоаа Феликса, Рахима Стерлинга... О свему томе Дрогба, који је ко од шале терорисао противничке мреже, је поручио:
„Кладимо се на младе играче. Али свлачионица у којој тренер има преко 30 играча је тешка ствар. Посебно за тренера. Челсију треба лидер. Харизматични лидер. Неопходни су му фудбалери који ће да узму и реше утакмицу, да преузму одговорност. Увек вам је потребан играч који доноси мало лудила на стадион“, закључио је бивши ас Обале Слоноваче.
И чини се да је погодио право у мету. Некада су ту били садашњи тренер Френк Лампард, Дидије Дрогба и Џон Тери, а сада је ту гомила скупо плаћених играча који немају победнички менталитет и због тога је клуб ту где јесте.
После смене Томаса Тухела, доведен је Грејем Потер и планирано је да он и Челси буду пројекат на дуже стазе, али је и то пало у воду и на крају је доведен Френк Лампард да буде ту до краја сезоне, а на четири утакмице уписао је исто толико пораза...
После елиминације се огласио и капитен Челсија Тијаго Силва који је објаснио какво је стање у клубу.
„Морали смо да пређемо у већу свлачионицу јер је постојећа почела да нам буде мала и није одговарала величини тима. Направљен је први корак. Погрешан корак, али је направљен. Промењени су власници, нови играчи су стигли. Тренер може да изабере само 11 играча за стартере, а нас има 30. Неки уопште не могу да буду у тиму, потписали смо осам играча само у јануару. Морамо да станемо, да направимо страгегију. У супротном, могли бисмо да направимо исте грешке. Има узнемирених, јер не могу сви да играју“, рекао је искусни бразилски штопер.
Раде Крунић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
СПОРТ
Од Фоче преко Чачка до играча за највећу позорницу и бисера Милана
Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
СПОРТ
Абрамович и даље у мислима – док бесни Американац држи „ватрене говоре“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала