- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ниједно слово Устава и Дејтона не предвиђа постојање тзв. "државне имовине"

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICЖељка Цвијановић
Жељка Цвијановић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
Пратите нас
Српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је да не постоји слово Устава, нити Дејтонског споразума које предвиђа постојање тзв. "државне имовине БиХ".
Цвијановићева је коментарисала заједничку изјаву коју су потписала два члана Председништва БиХ, бошњачки Денис Бећировић и хрватски, који је изабран гласовима Бошњака, Жељко Комшић заједно са лидерима бошњачких странака, рекла да одлука Уставног суда БиХ на коју се позивају потписници није никакав уставни основ, већ доказ да је у БиХ сасвим могуће да највиши правни и политички акт најфлагрантније урушавају они који су дужни да га штите.
У изјави за Срну, Цвијановићева је оценила да баш смешно делује и њихова наводна посвећеност суверенитету БиХ и истовремено мољакање страног фактора да се умеша у њене унутрашње послове, кажњавајући оне који нису по вољи политичког Сарајева.

"Оно што је заправо антидејтонско и што више од две деценије дестабилизује БиХ, нису политика Милорада Додика и Републике Српске, већ патетични покушаји бошњачких лидера да насиљем и галамом приграбе нешто што БиХ Уставом и Дејтонским споразумом не припада", навела је Цвијановићева.

Указала је да је то сва суштина нефункционалности и политичке парализе коју ће БиХ, с обзиром на овакве изјаве, у блиској будућности веома тешко превазићи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала