- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аларм у Денверу због Николе – лед и завој

© Фото : Printscreen/(Youtube/Никола Јокић рука
Никола Јокић рука - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
Пратите нас
Ближи се други сусрет Денвера и Минесоте у плеј-офу који је заказан за ноћ између среде и четвртка (4 ујутру по средњеевропском времену), а у центру пажње налази се Никола Јокић који има проблем са десним ручним зглобом.
На иглама су у Денверу због чињенице да Јокића мучи лакша повреда због које је тренирао одвојено од екипе. Шутерски део тренинга маестрални Сомборац који је ове сезоне практично на трипл-дабл учинку у сваком мечу, тренирао је смањеним интензитетом како би одморио зглоб и био спреман за предстојећи изазов Нагетса. Клуб се огласио и потврдио да је Јокић под знаком питања. То и не чуди, јер је последњој деоници првог меча са Вулвсима виђен са ледом око ручног зглоба, док је касније када је давао изјаву имао завој изнад шаке.
Иако у први мах информације нису биле охрабрујуће, убрзо се огласио познати новинар Харисон Винд који помно прати дешавања у Денверу, поручивши прво да је двоструки узастопни МВП НБА лиге под знаком питања, да би нешто касније, проширио информацију да би Јокић требало да буде спреман.
Јокић се појавио на тренингу, одрадио га је, али није учествовао у шутерском делу. Није забринут због ручног зглоба, известио је Винд и додао да је Никола поручио да је прескочио шутерски тренинг због тога што Арон Гордон увек победи.
Јасно је да је атмосфера у табору Денвера одлична, али је исто тако јасно да стрепе због здравственог стања свог убедљиво најбољег кошаркаша који и уколико се буде нашао од старта на паркету, тешко да ће бити на 100 одсто својих могућности.
Амерички медији су известили да Јокића мучи повреда и да ће Џамал Мареј и Мајкл Портер Џуниор морати да изнесу утакмицу број два на својим леђима, без обзира на то да ли се маестрални кошаркашки ас из Сомбора буде појавио на паркету или не.
Денвер је рутински решио први меч у своју корист резултатом 109:80, а Јокић је маестрално одрадио свој део посла. Већ на полувремену је имао 13 поена, до краја је уписао и 14 асистенција, али је због шест личних грешака морао пре времена на хлађење, што му се последњи пут догодило још 2019. године.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
СПОРТ
Богдан узалуд цепао мрежицу – Атланта на пола пута од елиминације
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
СПОРТ
Драконска казна за Грке – цела сезона без публике!
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
СПОРТ
Јокићева генијалност изненадила ветерана: „Лопта је само пролетела испред мог лица“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала