- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мала Доротеа је остварила сан: „За њу је Новак велики као океан“

© Фото : Фотографију Спутњику уступила Ивана ГрбићНовак Ђоковић и Доротеа
Новак Ђоковић и Доротеа - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, одиграће први меч на турниру у Бањалуци, а пре него што је изашао на терен одрадио је и тренинг који је поново био испраћен од великог броја навијача. Међу њима била је и шестогодишња Доротеа, која је помно пратила српског аса и викала му „Новак-љубав“.
Испред терена за тренинг у Бањалуци створила се велика гужва, што је значило само једно, а то је да стиже Новак Ђоковић. Иако се терен на ком је Новак тренирао није видео толико добро, навијачи нису одустајали,а место у првом реду заузела је са сестром и мајком Доротеа Грбић, шестогодишња девојчица која је један од најватренијих обожаватеља српског аса.
© SputnikФотографију Спутњику уступила Ивана Грбић
Фотографију Спутњику уступила Ивана Грбић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
Фотографију Спутњику уступила Ивана Грбић
Доротеа је привукла велику пажњу због навијања, а сви су емотивно реаговали када је српском тенисеру почела да узвикује „Новак -љубав”. Ивана, Доротеина мајка, дозволила јој је да пропусти предшколско јер је прилика да се види најбољи тенисер света јединствена.
„Дозивала сам Нолета љубав“, рекла је стидљива Доротеа која је остала последња да испрати цео Новаков одлазак са тренинга.
Доротеа је претходно успела да оствари и један од својих највећих дечијих снова и упозна Новака, а том приликом поклонила му је јаје јер се са њим фотографисала другог дана Ускрса.
Ђоковић је угледавши Доротеу са јајетом тражио обезбеђењу да се помери како би му девојчица пришла , а нема сумње да је то био тренутак који ће памтити целог живота.
Прва асоцијација на Новака јој је то да је он добар човек, а њена мама Ивана мисли да је Доротеа била најсрећније дете на свету када је добила потпис најбољег тенисера света.
„Била је најсрећнија девојчица на свету када се сликала и дала му јаје. Фотографије ће израдити и неће дати никоме да их дира. Потпис ће да стави у златни рам“, испричала је Ивана Грбић за Спутњик.

„Новак је за њу велики као океан, јер јој бака живи преко океана па зна да је то много“, додала је мама Ивана.

Поред Доротее, Новак се пред тренинг сусрео са великим бројем навијача који су гаједва пустили да прође до терена, али је српски ас као и увек имао стрпљења.
Први рекет света на терен излази не пре 15 часова, а у другом колу чека га млади Лука ван Аш, француски тенисер, који је претходно савладао Стана Вавринку .
Лука ван Аш - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
СПОРТ
Изненадио је у Бањалуци и – чека Ђоковића: „Одрастао сам уз Новака“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала