- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић очаран Бањалуком: „Због вас сам победио!“ /видео/

© AFP 2023 / VALERY HACHEНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, имао је веома тежак посао у свом првом дуелу на Српска опену у Бањалуци.
Ђоковића је жестоко намучио млади Француз Лука ван Аш који му је узео први сет са 7:6, али је потом Новак преокренуо са 6:3, 6:2.
Новак Ђоковић на додели признања Почасни грађанин Будве - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
СПОРТ
Ђоковићи повели песму – одјекивала је Бањалуком /видео/
„Нисам ни ја познавао данашњег противника, млад је и перспективан тенисер, успео је да преокрене против Вавринке. Желим му све најбоље, хвала му што је декицу попут мене пустио да данас победи“, рекао је Ђоковић.
Али, „декица“, не намерава да стане.
„У животном смислу се осећам веома младо, имам времена, задао сам себи да играм још доста година, видећемо, о том потом, у животу се никад не зна шта ће се десити сутра, нарочито када у спорту пређеш границу од 35 година, сваки турнир значи дупло“.
Новаку је посебно значило играње у Бањалуци.
„Публика ме је погурала када је било потребно и захвалан сам због тога. Хвала свима који сте дошли, ово је једна од најлепших атмосфера у којој сам играо, а већ скоро 20 година играм професионални тенис. Због вас сам победио данас, то је сигурно. Надам се да ово није и једини пут да играм на овом турниру, све је то у мени изазвало много емоција и јако ми је драго што ћу наступити поново овде“.
На Новакове емоције је утицало и стање терена.
„Није било лако, ово је вероватно најспорији терен на ком сам играо, нисам очекивао да ће бити овако споро, нисам могао да пробијем терен ударцима, да направим разлику. Ухватио сам ритам у другом сету, срећан сам због победе јер победа је победа. Много кише је пало за ова три дана, тешки су услови, лоптице, су тешке, то утиче и на терен и на противника и на тактику. Покушавао сам да добијем осећај какав ћу имати током тренинга, али је једно тренинг, а друго меч. Било је и нервозе и треме и узбуђења, нисам био на свом нивоу“, истакао је Ђоковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала