- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Дванаест особа приведено након пожара у болници у Пекингу

© AP Photo / Andy WongПожар у болници у Пекингу
Пожар у болници у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
Пратите нас
Дванаест особа, укључујући директора болнице, приведено је након пожара у болници „Чангфенг“ у Пекингу, који је однео 29 живота, јавила је Синхуа.
Пожар, који је избио у уторак у тој болници, угашен је, речено је на конференцији за новинаре градских власти кинеске престонице.
Тимови хитне помоћи први пут су добили вест нешто пре 13:00 сати по локалном времену (7 сати ујутру по средњеевропском времену) да је избио пожар у болници у округу Фенгтаи, објавио је „Пекинг дејли“.
Ватра је угашена око пола сата касније, а спасилачки напори су настављени још два сата. До тада је евакуисан 71 пацијент.
На друштвеним мрежама појавили су се снимци људи који седе на спољашњим клима уређајима, док су се неки, уз помоћ ужета, скакали са зграде.
Највиши градски званичници посетили су болницу убрзо након пожара, а градски партијски секретар Јин Ли обећао је да ће „брзо идентификовати узрок несреће и позвати релевантна лица на одговорност“.
Прве провере су показале да је пожар, који је највише захватио крило за критично болесне пацијенте, изазван коришћењем запаљиве боје на одељењу у реновирању.
То је најсмртоноснији пожар у Пекингу од 2002. године, када је ватра у једном интернет кафеу убила 25 људи.
Двадесет шесторо страдалих били су пацијенти, а погинула је и једна сестра, медицински техничар и посетилац, преноси АП.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала