- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Скупштина Црне Горе изгласала скидање имунитета за пет посланика осумњичених за злоупотребу положаја

© Sputnik / Бобан НововићСкупштина Црне Горе
Скупштина Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
Пратите нас
Скупштина Црне Горе усвојила је предлог за скидање имунитета за петоро посланика Демократске партије социјалиста и Социјалдемократа због оптужбе Специјалног државног тужилаштва (СДТ) да су злоупотријебили службени положај.
Тиме је прихваћен предлог СДТ-а да се да одобрење ради кривичног гоњења за некадашње чланове стамбене комисије Владе Предрага Бошковића, Драгицу Секулић, Сузану Прибиловић, Ивана Брајовића и Дамира Шеховића. За скидање имунитета сваком појединачно гласало је 42 посланика и сви су били за.
Предсједник Административног одбора Драган Краповић подсјетио је током претреса да је скидање имунитета предложено на сједници одбора крајем прошле године, а указао је да СДТ осумњичене посланике терети за злоупотребе.
„Једногласно смо закључили да се предложи скидање имунитета. Имали смо на одбору конструктивну расправу, а присуствовали су и представници тужилаштва“, рекао је Краповић.
О овој тачки, међутим, расправе није било.
То је потврдила предсједница парламента Данијела Ђуровић, објашњавајући да је на Колегијуму договорено да дискусија неће бити пошто посланици на које се захтјев СДТ-а односи нијесу присутни у сали током расправе.
Премијер Црне Горе Дритан Абазовић је 13. октобра прошле године пријавио групу посланика ДПС и СД, као и неколико ранијих функционера Владе и парламента, да су причинили милионску штету држави додјелом ексклузивних станова и доношењем одлука о стамбеној помоћи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала