- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Андрејев шоу у Бањалуци – и одговор за Спутњик о Новаку /видео/

© Sputnik / Тамара РанковићАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Андреј Рубљов, руски тенисер, на конференцији после победе на турниру у Бањалуци направио је праву пометњу својим увек занимљивим одговорима, а на питање Спутњика да ли би волео да га тренира Новак Ђоковић рекао, наравно у шаљивом тону, да није сигуран да има довољно новца за то.
После победе над Хуаном Паблом Вариљасом, перуанским тенисером, Андреј Рубљов имао је разлога буде расположен јер је наставио свој победнички низ из Монте Карла, па је то расположење пренео и на конференцију.
Новак Ђоковић, Бањалука - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
СПОРТ
Нолеманија у Бањалуци: „Новаче, дајем 20 марака!“ /видео/
С обзиром на то да је Новак Ђоковић говорио о томе да би потенцијално једног дана могао да буде тренер, питали смо Рубљова да ли би пристао да буде Новаков ученик.

“Немам довољно новца да га платим. Зашто да не? Било би ми задовољство, Новак је један од најбољих у историји и ако би само мало поделио своје искуство то би било невероватно”, одговорио је Рубљов на питање Спутњика.

Руски тенисер често зна да покаже вес и љутњу на терену, али већ неко време се труди да ради на томе и унапреди менталну снагу.
"Надам се да напредујем и да идем у правом смеру. Радити на томе је једноставно. Бити искрен према себи и прихватити да радите неке ствари на погрешан начин, да прихватите да грешите и да морате да нађете решење у тим ситуацијама. Не смете да лажете себе, морате да будете искрени, према себи и према свом тиму. Кад је ваша грешка, онда је ваша грешка. На томе морате да радите. Не морају то да буду велике ствари, могу да буду и мале. Када возите и када вам неко ‘улети’, много људи полуди, али морате да пробате да останете смирени. Морате да пронађете било какве ствари из свакодневног живота и то се после преноси и на терен. Када сам љут хоћу све да уништим, али покушавам да се смирим", одговорио је Рубљов на питање Спутњика.
© Sputnik / Тамара РанковићАндреј Рубљов и репортерка Спутњика Тамара Ранковић
Андреј Рубљов и репортерка Спутњика Тамара Ранковић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
Андреј Рубљов и репортерка Спутњика Тамара Ранковић
Када је тек стигао у Бањалуку, Рубљов је виђен у једном локалном ресторану како једе чувене бањалучке ћевапе, а касније је покушавао и да научии да их спрема. На конференцији је засмејао све присутне када је и сам покушао да изговори “бањалучки ћевапи”.
“Нисам спремао, шеф их је спремао ја сам му нешто придржавао. Пробао сам их првог дана када сам дошао овде, отишли смо у локални ресторан тамо сам их пробао. Знам укус, свиђа ми се, месо је увек укусно”, рекао је насмејани Рубљов.
Пре одласка у Монте Карло, Андреј Рубљов крстио је ћерку Данила Медведева, па су се тако тренутно двојица најбољих руских тенисера окумили. Андреј није био ни свестан шта га чека, али је захвалан пријатељу Данилу што му је указао ту част.
“Нису ми рекли да постоји та могућност, рекао сам да хоћу, а онда сам схватио куда идем. Имали смо времена да урадимо целу церемонију и било је лепо, велика је част бити део тога. Данил је мој најбољи пријатељ, знамо се од шесте године, забавно је што сам сада кум његове ћерке, искрено велика је част и захвалан сам му на поверењу”, рекао је Рубљов.
На крају је добио питање које га је потпуно збунило. На терену је рекао да му је Дамир Џумхур са којим игра наредни меч велики пријатељ, а новинар му је поручио да је Дамир пријатељ и са Новаков.
Рус није схватио шта је требало да одговори на то питање, па је и сам почео да се смеје и тражи да му се неколико пута понови.
“Новак ће помоћи Џумхуру? Јел то питање?“, питао је Андреј, да би му стигао одговор да је новинар мислио на то ће Дамир помоћи Новаку уколико га победи.
“Не знам, Новак је најбољи тенисер на туру, не треба му помоћ”, смејао се Рубљов.
Андреја су на излазу из сале за конференцију сачекали и навијачи са којима се стрпљиво сликао и потписивао им аутограме.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала