- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бивши бугарски министар: НАТО би могао да искористи нашу стратешки важну позицију против Русије

© AP Photo / Alex BrandonБугарска застава
Бугарска застава - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
Пратите нас
Водеће политичке снаге у Бугарској разилазе се по бројним питањима, али овога пута ће их спољни притисак приморати да формирају Владу, јер земља има важан положај са војне тачке гледишта, изјавио је бивши бугарски министар одбране Красимир Каракачанов за Бугарску националну телевизију.
Према његовим речима, украјински сукоб није рат само између Русије и Украјине, већ рат две геополитичке доктрине или два поимања света.
„Ради се о претензији Сједињених Америчких Држава да буду главни и једини хегемон у свету и претензија Русије и Кине које такође желе да се нешто питају у том свету“, истиче бивши министар.
Каракачанов оцењује да је овај сукоб веома важан.
Он закључује да нико неће дозволити да у земљи која је чланица НАТО-а и има стратешки важан положај у црноморском региону фронт у правцу Русије буде затворен.
Подсетимо, у Бугарској су 2. априла одржани ванредни избори, док су претходни одржани у октобру 2022. године. И тада и сада, највећи број гласова освојили су блок „Герб“-СДС и партија „Наставите са променама“ (овај пут у коалицији са „Демократском Бугарском“).
Бугарска застава, Софија - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
РЕГИОН
Бугарски економиста о циљу руско-украјинског конфликта: Америка мора да се храни нечим
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала