- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Човек који је „закопао“ свој тим

© AP Photo / Matthias SchraderДајо Упамекано, Бајерн
Дајо Упамекано, Бајерн - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
Пратите нас
Бајерн из Минхена је испао из Лиге шампиона у двомечу са Манчестер ситијем (1:4), а општи утисак је да је за све крив један човек, француски репрезентативац Дајо Упамекано (24) који је био убедљиво најгори појединац двомеча четвртфинала.
Дефанзивац Бавараца није се прославио ни у првом мечу у Манчестеру када је олако изгубио лопту за други гол „Грађана“, а синоћ је на „Алијанц Арени“ поновио неславну партију обележену бројним грешкама.
Толико је погубљено Упамекано изгледао на терену у неким тренуцима да му је чак и арапски коментатор дао надимак „Упамегвајер“, по штоперу Манчестер јунајтеда Харију Мегвајеру који често делује подједнако беспомоћно у великим мечевима.
© Matthias BalkДајо Упамекано, Ерлинг Холанд
Дајо Упамекано, Ерлинг Холанд - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
Дајо Упамекано, Ерлинг Холанд
Проблеми за Упамекана су почели већ у 18. минуту када су га ВАР и офсајд позиција спасили искључења, после безобзирног прекршаја над Ерлингом Холандом у контри у ситуацији један на један.
Други велики кикс Француз је направио у 37. минуту када је изблокирао руком ударац Гундогана, а главни судија Турпан без двоумљења показао на 11. метара. Срећом по њега, Холанд је наместио лопту на белу тачку, али је промашио цео гол.
Ако се у та два наврата Упамекано некако провукао, у 57. минуту није могао. Као да се уплашио брзог воза из Норвешке који га је руку на срце „малтретирао“ и претходних година у дресу Дортмунда док је Француз играо за Лајпциг. Оклизнуо се Упа и пао, а Холанду није било тешко да га заобиђе и закуца лопту у мрежу Бавараца.

„Није имао среће. По мени, одиграо је добру утакмицу. Мали детаљи су ти који обично праве разлику. Уживам да играм са Упом, увек је ту, није себичан и посвећен је тиму“, рекао је после меча његов партнер из одбране Матијс де Лихт.

Тренер Бајерна Томас Тухел поштедео је критика Упамекана, барем јавно, мада ће имати шта да му каже на следећем тренингу. Реално, Манчестер сити је надиграо Баварце у обе утакмице, али Немац за елиминацију криви две ствари - терен и главног судију.
„Две ствари нису биле на нивоу, а то су терен и судија Kлемон Турпан. Он је судио за шестицу. Задовољан сам како смо одиграли оба меча. Били смо равноправан ривал најјачем тиму у Европи, а Манчестер сити је у овом тренутку у доброј форми. Намучили смо их више него у Манчестеру, али за 180 минута нисмо имали нимало среће“, оценио је Тухел.
Тренер Бајерна је тако остао без прилике за још један трофеј у кратком временском периоду, после елиминације из Купа Немачке од Фрајбурга. Тухел је пре месец дана доведен уместо Јулијана Нагелсмана, али се ова рокада полако испоставља као промашај управе Бајерна која је добила „пацку“ од стране навијача.
Навијачи Бајерна су на мечу са Манчестер ситијем истакли јасну паролу, која је била упућена извршном директору Оливеру Kану и спортском директору Хасану Салихамиџићу.

„Циљеви могу да буду промашени, али вредности клуба не могу и не смеју. Испитајте политику вођења Бајерна“, писало је на транспаренту навијача.

Оливер Kан је изјавио да ће Тухел сигурно остати тренер Бајерна.
„Видели смо једну сјајну деветку (Холанд), али она није играла за нас. Мало је у свету нападача као што је Роберт Левандовски. Да смо први стигли до гола, шансе би нам порасле и било би врло непријатно за Манчестер сити. Све ћемо да анализирамо на крају сезоне, сигуран сам да ћемо да будемо успешни са Тухелом“, закључио је Kан.
Трофеј Лиге шампиона - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
СПОРТ
ЛШ: Храбра Бенфика се опростила ремијем за дерби Милана у полуфиналу – Сити преко Бајерна до Реала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала