- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Душан Силни осветио Хамада и заказао двобој с Новаком

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANДушан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
Пратите нас
Душан Лајовић пласирао се у четвртфинале турнира Српска опен, након што је без икаквих проблема, у два сета изашао на крај са Грегоаром Барером – 6:3, 6:0. Душан Силни тако се осветио Французу који је претходно елиминисао Хамада Међедовића, а наредни ривал биће му први носилац Новак Ђоковић. Тај меч биће одигран у четвртак на турниру у Бањалуци.
Душан Лајовић одиграо је фантатичан меч против Барера, који је само у почетку пружао жесток отпо у виду изузетно прецизних форхенда.
Ипак, српски тенисер био је агресиван, играо је офанзивно, а када је било потребно борио се за сваки поен. Слао је Француз незгодне и брзе лоптице, али је Лајовић готово сваку од њих успевао да стигне. У једном тренутку српски тенисер је пао и завршио је на шљаци, што зна да буде изузетно болно, али је то била само увертира за оно што ће се догодити у следећем гему.
Дуци је устао и почео да прети Французу. Константно га је нападао и био је све агресивнији, што је резултирало брејком већ у другом гему.
Уследила је потврда брејка. Ипак, жилави Француз успео је да веже два гема, захваљујући рибрејку у петом гему.
Играло се гем за гем, све до осмог, када је Лајовић поново украо сервис ривалу. Испоставиће се да ће му то бити довољно за рутинско освајање првог сета.
Подршка публике у великој мери значила је Лајовићу. Није додуше било навијача као на мечу Новака Ђоковића, што је донекле и очекивано, али су се они који су се нашли на трибинама, потрудили да Душан осети подршку: „Ајмо, Дуци“, помогло је српском тенисеру на старту другом сета у ком је демонстрирао атомски тенис, не дозволивши противнику да освоји нити један гем!?
Експресних 6:0 у другом сету у мечу који је трајао само 65 минута. Импресивно. Лајовића сада чека најтежи испит у Бањалуци, јер ће укрстити рекет с најбољим тенисером света Новаком Ђоковићем, који је у 2. колу елиминисао Француза Луку ван Еша.
Лајовић је после меча дао изјаву на самом терену, причао је о одличној форми у којој се налази, док је речи хвале имао за Новака Ђоковића, који ће му бити наредни ривал на Српска опену.
„Већ сам почео да се стресирам за сутра. Надам се да ћу успети да одиграм свој најбољи тенис и бар да покажем форму из претходног периода. Последњи пут када смо играли добио ме је прилично убедљиво, и Ноле када је на свом нивоу, нико на свету нема шансе против њега. Али, надам се да ћемо барем одиграти један добар меч, биће задовољство да играмо пред домаћом публиком наравно и против најбољег на свету. Надам се да ћу успети да одиграм добар меч“, поручио је Лајовић, што је изазвало аплауз присутних навијача.
Лука ван Аш - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
СПОРТ
Француз задовољан напустио Бањалуку: „Мучити Новака два и по сата – то је оно право“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала