- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нема краја агонији – Надал поново одустао: „Бринем се за њега“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
Пратите нас
Шпански тенисер Рафаел Надал саопштио је да одустаје од наступа на Mастерсу у Мадриду, пошто се још није опоравио од повреде. Ова вест додатно ће забринути његове фанове јер постаје неизвесно хоће ли се „Краљ шљаке“ опоравити до Ролан Гароса, свог омиљеног турнира.
Мастерс у Мадриду игра се од 26. априла до 7. маја, а Надал каже да реалност са повредом није онаква како се у први мах чинило.
„Kао што знате, претрпео сам тешку повреду на Аустралијан опену. Првобитно је требало да паузирам шест до осам недеља, а до сада сам одсуствовао чак 14. Реалност је да ситуација са повредом није онаква какву сам очекивао. Испоштовао сам све савете лекара, али опоравак не иде добро и налазим се у тешкој ситуацији“, сопштио је Надал.
Шпанац је због повреде пропустио турнире у Барселони и Монте Kарлу.
„Повреда још није зарасла и још не могу да радим оно што ми је потребно да се такмичим. Тренирао сам, али пре неколико дана смо одлучили да урадимо још један третман и да видимо да ли има побољшања. Не могу да дајем рокове за повратак, не знам. Тако сада стоје ствари“, написао је Надал.
Да је ситуација са повредом Надала озбиљна сведочи и изјава његовог пријатеља Фелисијана Лопеза.
„Бринем се, више као његов пријатељ. Што се тиче тениса, хајде да видимо да ли ће Рафа стићи спреман на Ролан Гарос, то је његов главни циљ. Играч који је доста тога урадио у каријери тренутно пролази кроз проблеме. Надам се да ће се брзо опоравити", поручио је Лопез.
Лука ван Аш - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
СПОРТ
Француз задовољан напустио Бањалуку: „Мучити Новака два и по сата – то је оно право“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала