- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Швајцарска: Нећемо бранити емитовање РТ Арабија и Спутњик Арабија

© Sputnik / Илья ПиталевКанцеларија РТ
Канцеларија РТ - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
Пратите нас
Швајцарска неће уводити забрану емитовања руских медија РТ Арабија и Спутњик Арабија, али им је забрањено да емитују рекламе, наводи се у извештају објављеном на сајту Министарства економије Швајцарске.

„Европска унија је 10. априла 2023. године забранила емитовање и рекламирање канала РТ Арабија и Спутњик Арабија. Та два канала играју важну улогу у систематичној међународној кампањи, коју спроводи руска влада како би манипулисала медијима и фалсификовала чињенице. Федерални савет је 25. марта 2022. године нагласио да је за супротстављање нетачним тврдњама ефикасније дати им чињенице, а не наметати им забрану. То је разлог што није забрањено емитовање два канала у Швајцарској, али је забрањено емитовање реклама“, наводи се у документу.

Европска унија је у оквиру десетог пакета санкција забранила емитовање руских медија РТ Арабија и Спутњик Арабија. ЕУ уводи санкције и забрањује емитовање руских медија и то објашњава, наводном, намером да заштити становнике ЕУ од „пропаганде Кремља“.
Емитовање сигнала и садржаја РТ и Спутњика је Европска унија забранила 2. марта 2022. године након почетка руске специјалне операције у Украјини.
Штанд телевизије РТ на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
РУСИЈА
Удружење новинара Србије: Забрана РТ у Немачкој — немушта цензура
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала