- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о уласку Украјине у НАТО: Алијанса је агресивни блок који насрће на безбедност Русије

© Sputnik / Евгений БиятовМосква
Москва  - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
Пратите нас
НАТО је агресивни блок који наставља политику увлачења Украјине у Алијансу, а Русију сматра противником и насрће на њену безбедност – поступци Алијансе показују да је била исправна одлука о покретању специјалне војне операције, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„НАТО наставља да показује своју агресивну природу о којој смо и раније говорили, још пре почетка специјалне војне операције. НАТО очигледно наставља своју политику увлачења Украјине у Алијансу“, оценио је Песков.

Он је подсетио да је о тој потенцијалној претњи говорио и руски председник Владимир Путин много пре почетка специјалне војне операције у Украјини.
„И све то још једном показује свима који бар мало мисле својом главом да је исправна одлука председника да покрене ту операцију, полазећи од интереса Русије и потребе да се осигура њена безбедност. Имамо посла са агресивним блоком који на нашу земљу гледа као на противника и који насрће на безбедност наше земље“, истакао је Песков.
Говорећи о специјалној војној операцији, он је поновио да се у Кремљу не разговара о новом таласу мобилизације.

Нове санкције против Русије задаће ударац глобалној економији

Песков се такође осврнуо на писања медија који наводе да земље Г7 разматрају увођење забране извоза готово све робе у Русију.
„У сваком случају, и актуелне санкције које су уведене против наше земље, и нови кораци о којима, можда, сада размишљају у Бриселу и Вашингтону задаће ударац и глобалној економији. Стога то само може да доведе до раста тенденција ка глобалној економској кризи“, упозорио је портпарол руског председника.
Он је истакао да Русија пажљиво прати ситуацију и да је свесна да и САД и земље ЕУ активно размишљају о новим санкцијама.
Такође је додао да се ниједна земља на свету никада није суочила са толиком количином санкција као Русија.
„Стога се прилагођавамо, развијамо, радимо на перспективним плановима развоја, али узимамо у обзир и опасности које се крију иза таквих намера наших противника“, закључио је Песков.
Раније је агенција „Кјодо“, позивајући се на изворе у јапанској влади, саопштила да земље Г7 разматрају увођење забране извоза готово све робе у Русију. Јапански министар економије Јасутоши Нишимура уздржао се од коментара о „потпуној забрани” извоза у Русију о којој се наводно разговара уочи мајског самита Г7 у Хирошими.
Здање Државне думе Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
РУСИЈА
Руска Дума поручила НАТО: Нећемо дозволити да Украјина уђе у Алијансу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала