- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђере оставио срце на бањалучкој шљаци – Словак му преотео полуфинале

© AP Photo / CATHRIN MUELLERСрпски тенисер Ласло Ђере
Српски тенисер Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
Пратите нас
Српски тенисер Ласло Ђере елиминисан је у четвртфиналу Српска опена у Бањалуци. Он је поражен од словачког тенисера Алекса Молчана у три сета - 6:2, 4:6, 7:5. Противник Словаку у полуфиналу биће бољи из дуела Андреја Рубљова и Дамира Џумхура.
Нешто више од пола сата било је потребно Молчану, иначе 73. тенисеру света, да добије први сет против Србина. Ђере није добро ушао у меч, као да му је фалило снаге када је ударао лоптицу, што је ривал знао да искористи.
У четвртом гему Словак је направио први брејк и потпуно разоружао Ласла, а потом код резултата 5:2 још једном одузео сервис нашем тенисеру и повео са 1:0 у сетовима.
„Пробуди се, Ђере“, викнуо је један од посетилаца са трибина почетком другог сета.
То је утицало да се Ласло размрда и заиста заигра боље, уведе Словака у нервозу и врати се потпуно у меч. Обојица су пропустили по неколико брејк лопти све до седмог гема када је Ђере одузео сервис ривалу за 4:3 и касније мирно привео сет крају за изједначење 1:1.
Чинило се да ће Ласло у трећем сету потпуно преокренути овај меч, али су агресивнији приступ Молчана и умор Ђереа довели до пада. Играо се шести гем, а Ласло направио три везане неизнуђене грешке и омогућио Словаку брејк за 4:2.
Ипак, успео је наш играч да узврати одмах рибрејком, потом изједначи на свој сервис, а другим везаним брејком доће надомак преокрета и велике победе. Али... Када су сви на главном терену помислили да је готово, уследио је нови пад Ђереа.
Молчан је искористио другу брејк лопту за 5:5, повео на свој сервис и на крају направио још један за коначних 7:5 и пласман у полуфинале турнира у Бањалуци. Тиме је дефинитивно искључена могућност да имамо два српска играча у финалу.
Анкета
Ко ће освојити тениски турнир Српска опен у Бањалуци?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала