- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Српска припремила одговор Сарајеву око имовине, потписивање у понедељак

© Sputnik / Александар МилачићРС
РС - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик саопштио је да је на састанку поводом заузимања јединственог става о имовини потврђен нацрт изјаве који ће бити потписан у понедељак.
„Заказали смо за понедељак у 15 часова да у Народној скупштини Републике Српске потпишемо ову изјаву и да се обратимо јавности поводом одредби које се овде наводе“, рекао је Додик после састанка поводом заузимања јединственог става о имовини којем су присуствовали представници СДС-а и коалиције окупљене око СНСД-а.
Додик је навео да ће нацрт изјаве бити достављен представницима политичких партија које данас нису биле присутне на састанку како би и они „оценили да ли то ваља, и да приђу заједно целој коалицији“.
„Српска је одлучна да питање имовине неће бити разматрано у Представничком дому парламента БиХ јер би то значило да је титулар имовине БиХ, што није тачно“, поручио је Додик.
Он је додао да ће крајем идуће седмице заказати седницу НСРС како би донели одлуку о повлачењу судија Уставног суда из Уставног суда БиХ.
Вршилац дужности председника СДС-а Милан Миличевић рекао је да су интерес Српске и државна имовина нешто најважније и да ће дати најснажнији одговор из Српске.
„Јесмо опозиција, али никада нећемо бити опозиција Републици Српској“, истакао је Миличевић.
Састанку се нису одазвали представници ПДП-а и Покрета за правду и ред Небојше Вукановића, пренео је РТРС.
Подсетимо, посланици странака из Републике Српске напустили су седницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ након што су бошњачке странке и два члана Председништва БиХ, Денис Бећировић и Жељко Комшић, потписали заједничку изјаву која се тиче имовине Српске.
У потписаној изјави странке позивају Тужилаштво БиХ и остале надлежне органе да, како су навели, морају да процесуирају одговорне који најављују да ће наставити књижење те имовине на Републику Српску.
БиХ - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
РЕГИОН
Писмо које отвара политичку кризу у Босни: Дејтон и Српска морају да се бране
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала